Symbian-Guru odda Symbian

Podobno kot Matthew Miller (navdušeni navijač WinMo), ki odneha na Windows Mobileu, so Ricky Cadden in Rita El Khoury iz programa Symbian-Guru.com odstopili od tega, da se zavzemajo za Symbian. Spletna stran Symbian-Guru.com tudi ne bo več posodobljena.

Jaz jim pravim: Dobrodošli v klub . Če sledite Mobility Nigeria vsaj za eno leto, vam ne bi smelo biti novic, ki sem jih dal na Symbian waaaayju julija 2009, ko sem dobil Nokia E75. Upoštevajte, da do takrat sem bil verjetno Symbian's Number one zagovornik v Nigeriji. Dokler nisem zapustil ladje, sem se sam oglasil " Symbian Inside ".

V bistvu sta Ricky in Rita izrazila enake težave in frustracije, ki sem jih imel s Symbian platformo, in fant, so se dobro izrazili. Tukaj je nekaj odlomkov.

Od Rickyja:

Če se spomnite, ko je bila napovedana Nokia N97, smo se vsi neskončno slepili. Čudili smo njegove značilnosti, njeno pošastno notranjo shrambo, drsni sklop, baterijo 1500mAh in še več. Čakali smo motečih 6 mesecev, da bi bilo dejansko na voljo ... samo, da bi ga dejansko dobili. Zamenjava strojne programske opreme na Nokia N97 je bila tako slaba, iskreno upam, da je kdor koli mu je dal A-OK, da se sprosti, odpuščen od družbe Nokia. Še šest mesecev jih je potrebovalo, da bi izdali vgrajeno programsko opremo, ki ni bila smeti, zdaj pa "vodilni" lajša za drugimi napravami, ki vsak dan frustrirajo lastnike, kot sem jaz.

Kljub temu, da je bil izdelan veliko kasneje od začetne serije, je moj Nokia N97 imel slavno slide drsnik, kjer je pokrov objektiva "zaščiten" dejansko poškodoval objektiv, ki ga je zasnoval za zaščito, poplave fotografij z dvojno LED bliskavico in zaradi česar so neuporabni. GPS, ki je nekoč močan, zdaj izgubi signal vsakih 10-15 sekund, zaradi česar je brezplačno glasovno vodena obrnjena navigacija, ki jo ponujajo Ovi Zemljevidi, popolna odpadka (da ne omenjam podatkovne zbirke POI na moji površini). Ne trudite se, da boste z glasbo zapakirali 32 GB notranjega pomnilnika - tako bo telefon utišal toliko, da ga ne boste mogli uporabiti za nekaj.

Nočni procesor v N97 je še en vidik, ki popolnoma ubije napravo. Telefon težko sledi zmožnostim večopravilnosti operacijskega sistema, pogosto zmanjkuje RAM-a in se upočasni na pajkanje. Še huje, shranjevanje C: kjer namestite aplikacije tretje osebe in kjer se večina lastnih izdelkov družbe Nokia namesti sami - je tako majhna, da je smešno. Po namestitvi sporočil Nokia Messaging for Email (ki bi morali biti vnaprej nameščeni v tako vodilno napravo), najnovejša posodobitev Ovi Zemljevidov in Ovi stiki ostanejo z manj kot 10 MB brezplačno. Če želite dodati žalitev poškodbe, ta 10 MB samodejno izgine - sem do 2 MB, potem ko sem 10 MB na teden ali dva nazaj. Edini način, kako ga obnoviti, je težko ponastaviti telefon, ki sem ga naredil večkrat in nato skrbno ponovno namestil vse vaše stvari. Še vedno me traja približno eno uro, in menim, da sem pro.

In če razmišljate o tem, kako veličasten N8 izgleda, Ricky ima to povedati:

Morda ste rekli: "No, seveda, toda N8 naj bi prišel vsak mesec, ne bi smel imeti možnosti za boj?" Ja, seveda * moram *, ampak ne bom. Ko je bil N8 prvi najavljen, sem bil mrtev prepričan, da bi kupil enega iz svojega žepa. Začel sem s pranjem denarja, pripravljen, da bi čimprej že naročil N8. Vendar bolj ko uporabljam Nokia N97 kot svojo glavno napravo, manj sem prepričan, da bo N8 boljši. Znova in znova, pametni telefoni Nokia so prišli s patetičnimi procesorji, skritimi količinami RAM-a in majhnimi baterijami - zakaj bi moral dati še dodatnih 500 $ svojega lastnega denarja, da ga vidim?

Bojim se, da se strinjam s svojimi občutki tukaj. Nokia ima dosedanjo zgodovino, ki je v zadnjem času vrgel odlične specifikacije, vendar je uporabnikom omogočil zmanjšanje zmogljivosti na svojih vrhunskih napravah. Osebno sem se odločil, da se s tem zapisom ne brigam.

Prav tako se glasi: Kaj je z uporabo pisala?

PS: Preberite o strahih glede napake "Out of memory" na N8.

Od Rite:

Ko se pomislim nazaj pred 3 ali 4 leti, ko sta bili prvi in ​​prvi začetki iPhone in Android, se spomnim, kako so šale za številne uporabnike Symbian. Toda poglej jih zdaj! Poglej, koliko se je razvilo in razvijalo v teh dveh, programsko in funkcionalno, pa tudi ekosistemsko. Pred štirimi leti sem imel dolg seznam argumentov za uporabo, ko so mi prijatelji povedali, da dobivajo iPhone. Toda iz leta v leto se je ta seznam zmanjšal. Zdaj samo stojim in klimam, vedoč, da ni nič, s čim se lahko spoprimem. Mobilni prostor je poskrbel za pospešeno razmišljanje, zelo zahvaljujoč iPhoneu, medtem ko sta Symbian in Nokia ostala enaka. Zdaj pričakujem, da bo vsaka funkcija, ki je še vedno manjka v sistemu Android / iOS, verjetno kmalu dodana v prihodnjo posodobitev vdelane programske opreme. Želim, da bi imela isto vero in gotovost glede Symbian.

Symbian trenutno ureja nigerijski mobilni prostor, vendar uporabljam naprave Symbian bolečino. Pripombe na spodnji strani so veliko boljše, vendar ko prečkate linijo do konca, je to nered.

Do sedaj, tako dobro, so bile moje izkušnje z Maemo lepo. Ampak nisem prepričan, da ljubim otroške ikone MeeGo (celo ime se zveni kot nekaj za otroke). Ne bom motil naprave Android, in če bi se bogovi v Cuppertinu odločili nasmehniti z QWERTY iOS napravo ... Da; fant lahko sanja. BlackBerry je zasvojen in enostaven za uporabo, vendar ga spustite z vgrajenim brskalnikom. Če samo RIM lahko ta novi super-brskalnik prenese na svoje naprave dovolj zgodaj. Bada - počakamo. Windowsphone 7 - še vedno vapourware.

Preberite tudi: Ali igrate igre na mobilnem telefonu?

Kakorkoli, to je vse zanimivo. Mobilni boj proti OS je (v resnici, je že več let). Naj bo najboljša platforma zmaga!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here