Naročniki upajo, da bodo nižje cene telekomunikacij

V zadnjem času je Nigerijska komisija za komunikacije (NCC) objavila nove (in nižje) stopnje medsebojnih povezav, ki bodo začele veljati 31. decembra 2009.

Stopnja medsebojne povezanosti predstavlja stopnjo, ki jo telekomunikacijski operater plača drugemu operaterju, na omrežju katerega je klic prekinjen.

Časopis Gardian poroča o tem razvoju:

S tem razvojem se prekinitev klicev na omrežjih novih ponudnikov zaključi z N10.12 od 31. decembra 2009 do N8.20 v letu 2012, medtem ko se klici na stara omrežja operaterjev v istem obdobju določijo na N8.20.

Še ena glavna značilnost novih stopenj je določitev interconnect tarif za storitve kratkih sporočil (SMS), prvič v državi.

Jasno je, da NCC pripravlja nove stopnje kot sredstvo za regulacijo tarife v industriji. Nižje medsebojne povezave pomenijo, da lahko omrežni operaterji še naprej znižujejo svoje tarife, saj so tarife pogosto neposredno povezane s stopnjami medsebojnih povezav.

V ozadju tega potrošniki po vsej državi upajo, da bodo cenejše telekomunikacijske tarife kmalu. Kako hitro se bo to zgodilo drugače. Vendar pa bo Glo, ki obljublja, da bo kmalu spustil mobilne podatkovne podatke, zahvaljujoč novemu podmorskemu kablu in novim razmerjem medsebojnih povezav, leto 2010 gleda na svetlo stran za naročnike telekomunikacij v Nigeriji.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here