Ukradeni telefoni so zdaj na črni listi v Nigeriji

234Naslednje je poročala, da je Nigerijska komisija za komunikacije (NCC) napovedala, da zdaj lahko zmore ukradene telefone neuporabne na nigerijskih mobilnih omrežjih.

Iz novice na spletnem mestu 234Next:

Izjava NCC v nedeljo v Abuja je dejala, da je to nadaljevanje začetka nacionalne pobude za krajo proti mobilni telefon, ki jo je opravila komisija v sodelovanju z zasebnim podjetjem.

Vendar pa morajo imeti uporabniki, da bi imeli koristi od storitve, najprej registrirati svoje telefone s svojimi ponudniki storitev in voditi evidenco svoje mednarodne mobilne opreme
Identiteta (IMEI).

Ministrica za informiranje in komunikacije Dora Akunyili je na nedavnem javnem forumu izjavila, da je bilo približno 2 milijona telefonov prijavljenih ukradenih v državi vsak dan.

"Z začetkom te pobude bi vsak prijavljeni ukraden telefon onemogočil katero koli mobilno omrežje v državi, s čimer bi ta telefon postal neuporaben v Nigeriji.

"Mobilni operaterji GSM in kodeksa z več področij dostopa (CDMA) so že podpisali pogodbo za prenos svojih naročnikov v sistem z Zain Mobileom, ki je že povezan z Netviso (zasebnim podjetjem) protivlomni sistem proti kraji", so zapisali v izjavi.

"Grožnja kraje mobilnih telefonov je postala resna težava v državi in ​​ni samo neprijetna za mnoge ljudi, ampak tudi ogrožena življenja in podjetja", je dodal.

Celotna novica: NCC pravi, da ima tehnologijo blokiranja ukradenih telefonov

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here