Stanje nigerijskega mobilnega ekosistema

Mobilni mobilni ekosistem v Nigeriji se zagotovo spreminja - in skoraj prehitro, da sledijo.

Nokia je bila v poznih novicah in se zdi, da je ključna pivot v tej spremembi. Proizvajalec prvič naroči mobilno napravo (Nokia N8). Prvič v Nigeriji se proizvajalec srečuje z razvijalcem, jih posluša in aktivno podpira. Prvič smo vnaprej nameščeni v nigerijski aplikaciji na pametnem telefonu (aplikacija GTB na telefonu Nokia N8).

Če želite dodati več začimb, prvič, proizvajalec želi, da pošlje enote za pregledovanje svojih naprav. Nazaj na Mobifest 2010 sem se pogovarjal s Praveen Shetty, vodjo rešitve pri Nokia West Africa o pridobivanju pripomočkov za preverjanje Mobility Nigeria. Na našem včerajšnjem srečanju je potrdil, da si bo prizadeval, da bi prejel pregledovalnik Nokia N8, ko bo prišla prva pošiljka.

Torej, lahko zadržimo prste in pričakujemo podroben pregled N8, vsi ostali pa enaki.

Včeraj sem imel kratek občutek za N8 pri Nokia-ju (oba imata obe Praveen in Teemu). Videnje in ravnanje z njimi v mesu je pustilo dobre vtise. Ne morem odgovoriti na nobena vprašanja o N8, saj je bil čas, ko sem bil kratek, vendar se vsekakor veselim pregleda.

Nokia ni edino podjetje, ki je zibalo čoln. Medtem ko tudi ne morem dati podrobnosti, imam to na dobri avtoriteti (to ni govorica, temveč sklenjen posel), da iPhone kmalu prihaja v nigerijsko omrežje. Ne; Ne morem več povedati, zato ne vprašajte.

Prav tako se glasi: Photos: Vsi pozdravi RDEČE Passport Blackberry!

Če se odmaknemo od naprav, se zdi, da gre za napredek na sprednji strani m-trgovine. Zberem, da VTN trenutno izvaja testno m-plačilno platformo. MMIT je tudi v napredni fazi, saj je uspešno poslan denar čez državne meje. Aplikacija GTBank, ki je bila vnaprej nameščena v napravi Nokia N8, se že veselim uporabe naprave.

Ko prečkamo ovire predpisov, lahko začnemo zibati. Veselimo se, da prihajajo domače aplikacije in m-trgovina cvetoče.

Nigerijski mobilni ekosistem bo kmalu eksplodiral. Pred nami so razburljivi dnevi. Dobrodošli v novih možnostih!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here