Stanje mobilnega spleta v Nigeriji

V letu 2006 je BBC poročal, da je v juliju istega leta 61% svojega mednarodnega prometa z mobilnih naprav (kar je bilo 13, 2 milijona ogledov strani samo v enem mesecu) iz Nigerije. V tistem času sem to predstavil kot dokaz za prepričanje tistih, ki so trdili, da Nigerijci ne uporabljajo svojih mobilnih telefonov za dostop do interneta.

Pred tem je statistika prometa WAP za lastno vodilno spletno mesto pokazala stalni tok mobilnih naprav, ki so dostopale do spletnega mesta. Omenil sem tudi mobilno prijazna spletna mesta, kot so: Esato in Nairaland.

To je bilo pred dvema (2) letoma. Je kaj spremenilo? Ali Nigerijci še vedno brskajo po svojih mobilnih napravah? Ali Nigerijci postavljajo mobilne vsebine na internet?

Da; Nigerijci še vedno brskajo po mobilnih napravah, še toliko bolj. S hitrejšimi mobilnimi povezavami (EDGE, 3G, 3.5G) in nižjimi stroški se trend izboljšuje.

Po poročilu operacije Opera Mobile Web Report, ki sledi uporabi Opera Mini (znameniti java brskalnik za mobilne naprave), kaže, da se je promet iz Nigerije od januarja 2008 povečal za 1690%. Pozdravljeni.

WAP Review poroča tudi v članku Explosion in African Mobile Browsing, da se je mobilni spletni promet Nigerije na spletnem mestu za oktober v primerjavi z julijem zvišal za 91%. Zgodba o pregledu WAP vsebuje tudi statistične podatke in informacije iz drugih virov, vsi pa govorijo enako: mobilna spletna mreža v Nigeriji hitro pridobiva .

Drugo vprašanje je, ali Nigerijci objavljajo vsebino za mobilni dostop, je malo težje odgovoriti. Da; obstaja še nekaj mobilnih prijaznih strani nigerijskega porekla. Vendar je rast na tem področju skoraj nepomembna. Še vedno je zelo malo nigerijskih mobilnih spletnih mest ali mobilnih prijaznih nigerijskih lokacij. Vendar se bo s prosvetljenjem to verjetno spremenilo.

Prav tako se glasi: Ali svojo mobilno napravo javno objavite?

Podjetje Smirnoff trenutno na primer izvaja promo v Nigeriji, eden od kanalov, ki ga uporabljajo, je mobilno trženje, tako da postavlja oglasne pasice na izbrane nigerijske strani, ki so prijazne do mobilnih naprav. Ta odločitev je bila rezultat jasnega razumevanja trendov na mobilnem trgu v Nigeriji. Vedo, da Nigerijci brskanje po mobilnih napravah, vendar je bilo zelo malo Nigerijskih mobilnih prijaznih spletnih mest, iz katerih bi lahko izbrali.

Ali ima vaše podjetje spletno stran, ki je prijazna do mobilnih omrežij, ali še vedno manjka na ogromnih potencialih trga mobilnega interneta? Ali izkoriščate mobilne naprave in tehnologijo, da ostanejo povezani, ko ste zunaj ali približno? Kadarkoli, kjerkoli je revolucija tukaj.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here