Spotify kupi Niland za boljše glasbeno priporočilo

Storitev pretočnega predvajanja glasbe Spotify je nedavno napovedala, da je pridobila začetek v Parizu, imenovano Niland. To podjetje se osredotoča na strojno inteligenco in umetno inteligenco, ki naj bi oblikovala priporočila za uporabnike. To bi bilo koristno za uporabnike, ki bi morda želeli razširiti svojo knjižnico.

Z nakupom Nilanda je streaming velikan dodal več goriva v bitko z Apple Music, da bi svojim uporabnikom zagotovil najboljša priporočila. Nilandov glavni izvršni direktor Damien Tardieu že več let raziskuje, kako oblikovati povezave med različnimi vrstami glasbe. Medtem, Spotify trenutno uporablja sistem, znan kot skupno filtriranje, ki je sestavljen iz analize javnih virov informacij, kot so spletni dnevniki, da bi našli, če se v istem kontekstu sklicujejo več umetnikov, albumov ali pesmi. Niland, na drugi strani, izvleče informacije iz sveže glasbene vsebine, da bi vzpostavil povezave z drugimi umetniki.

Tukaj je citat s spletne strani Spotify:

"Veseli smo, da smo dobrodošli v Parizu začetek strojnega učenja Niland družini Spotify. Niland je spremenil igro, kako lahko tehnologija AI optimizira možnosti iskanja glasbe in priporočil ter deli strastno Spotifyjevo strast, da se pravi vsebini prilagodi pravemu uporabniku. Ekipa Niland se bo pridružila naši pisarni v New Yorku in ji pomagali pri nadaljnjih inovacijah in izboljševanju naših tehnik za priporočila in personalizacijo, kar bo omogočilo večjo odkritje glasbe, ki bo koristila oboževalcem in umetnikom. Njihov inovativen pristop k AI in priporočilom na podlagi strojnega učenja je odlično primeren za ekipo Spotify. "

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here