Sony Ericsson X1 pregled - 1. del (uporabniški vmesnik)

Tukaj je Mister Mo's Sony Ericsson X1 Review.


Sony Ericsson Xperia X1 je pametni telefon Windows Mobile. To daje tako polno tipkovnico QWERTY kot tudi zaslon na dotik. Kar se tiče zaslonov na dotik, se je svet pretežno preselil iz drobnih predmetov v meniju, ki so potrebovali pisalo, da bi lahko prilagodili menije, ki so prijazni do prstov.

Uporabniški vmesnik operacijskega sistema Windows Mobile 6.1, s katerim teče X1, žal še vedno živi v dobi dinozavrov. V veliki meri je odvisna od uporabe pisala. Poleg tega je uporabniški vmesnik preprost, v primerjavi z bolj sodobnimi mobilnimi operacijskimi sistemi, kot so OSX, Android in WebOS.

Vendar pa sem v preteklosti uporabil vsaj eno napravo WinMo, ki je imela tako dobro izvedbo, da sem komaj s stilom zahtevala - Samsung i780.

Kako je bilo to mogoče? Samsung je postavil optično sledilno ploščo, podobno touchpadom na prenosnih računalnikih. Če se sprašujete, zakaj grem v to smer, je zato, ker je Sony Ericsson na X1, "Optični džojstik" izvedel dokaj podobno rešitev, tako da sem ugotovil, da se lahko naprava uporablja brez potrebe po pisalu.

Optični pomik: osrednji pravokotnik je občutljiv na dotik in ga je mogoče uporabljati za navigacijo v različnih smereh, kot tudi pritiskati ali pritisniti, da izberete elemente menija

Optično igralno palico lahko onemogočite v meniju z nastavitvami v napravi - samo v primeru, da ni vaša skodelica čaja.

Kar se tiče uporabniškega vmesnika, medtem ko je WinMo privzeto blazen, je še vedno močna prilagodljivost. Nekaj, ki je z edinstvenim konceptom X1 "plošč", in naenkrat, me je zrušila v novi svet res fancy in zelo uporabnih vmesnikov.

"Panel" je bolj ali manj domači zaslon, ki lahko gredo globlje kot samo na začetni zaslon. Poleg plošč, ki so vnaprej nameščene na telefonu, nekatere plošče, kot so SPB Shell, Bell UI, PointUI Home in Moto Homescreen, doživijo izkušnje na X1 na novi ravni, večinoma prekrivajo draman WinMo vmesnik. Seveda, nekje vzdolž linije, spet zadete umazanijo.

Preberite tudi: Uporaba Lumia 950 eno leto kasneje
Vnaprej nameščen panel Xperia


Še ena vnaprej nameščena plošča Xperia


SPB Shell plošča


SPB Shell Panel: tema o življenjskem slogu


Panel za Moto Homescreen


Panel PointUI


Bell UI plošča


Oba panela SPB Shell in Moto Homescreen predstavita 3D menije s pometanjem, med drugim. Oba vključujeta tudi vremenske posodobitve in odlična obvestila. SPB Shell ima dva izbirna vmesnika.

Navigacija plošče Moto Homescreen je podobna horizontalnemu meniju uporabniškega vmesnika HTC Sense - pomaknite desno / levo ali tapnite, da se pomikate med meniji

Vmesnik Bell UI je globok in je lep. Vendar pa v pokrajinskem načinu sliko ozadja ne pokriva celotnega zaslona, ​​zaradi česar je prikrita slika.

Po mojem mnenju je plošča SPB Shell najboljša serija. Deluje tako globoko kot Bell UI, ki ponuja več možnosti, ki jih je mogoče konfigurirati, in ima najcenejše animacije.

Animirani 3D vmesnik iz plošče SPB Shell


Bom videl, če lahko dobim video posnetek tega storjenega in naložim kasneje (brez obljub!).

Paneli X1 so zagotovo zanimiva izkušnja na Windows Mobile.

Posodobitev (11/08/09):
Na spletnem mestu XDA Developers sem našel kabino, ki namesti TouchFlo 3D na X1. Obstaja nekaj takih TF3D kabinah na voljo, vendar ta deluje zelo dobro. Potrebno je bilo popraviti, da bi omogočili krajinsko funkcionalnost in nato svojo splošno blaženost.

Uživajte v slikah in posnetkih zaslona:

TouchFlo 3D na X1


TouchFlo 3D v krajini na X1


TF3D deluje na X1


Kartica E-pošta


Kartica Ljudje (stiki)


To je to. Najboljši iz obeh svetov: X1 s popolnoma funkcionalnim delovanjem TouchFlo 3D. Ah, življenje ...

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here