Sony Ericsson in Motorola zapustita UIQ; sprejeti Windows Mobile, Android

V nedavni objavi Sony Ericssonove nedavne objave, da ne bodo več razvijale platforme UIQ, je Motorola, edini drug proizvajalec slušalk, ki proizvaja naprave UIQ, tudi napovedal, da opušča ladjo UIQ.

Kakor je, in če se ne zgodi čudež, je UIQ uradno mrtev. Da; je še vedno na trgu več telefonov in veliko uporabnikov UIQ telefonov, vendar od tu naprej na spustu.

Zanimivo je, da Sony Ericsson in Motorola sprejemata Windows Mobile v svojih strategijah za pametne telefone. Sony Ericsson je že izdal pametni telefon Windows Mobile, Xperia X1, in to je prvi. Motorola ima že nekaj naprav Windows Mobile, ki so že na voljo, in so napovedali, da bodo še naprej proizvajali naprave, ki temeljijo na WM.

Še bolj zanimivo je, da je Motorola napovedal načrte, da bo naprava v prihodnosti v naslednjem letu. Android je Googlova odprtokodna platforma za pametne mobilne naprave. Trenutno je na trgu na voljo samo ena naprava s pogonom na Android, G1 je na voljo izključno na T-mobile, vendar je platforma tista, ki ima veliko obljube za prihodnost.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here