Neka zanimiva dejstva o električnih avtomobilih

Električni avtomobili postajajo vse bolj priljubljeni danes. To so avtomobili, ki se ne zanašajo na gorenje ogljikovodikovih goriv, ​​namesto da uporabljajo električno energijo. Koliko veste o njih? Tukaj je nekaj dejstev o električnih avtomobilih.

  1. Električni avtomobili so bili izumljeni pred avtomobilskimi motorji. Tudi prvi mali električni avtomobil je bil ustanovljen leta 1828. Ni bilo zelo učinkovito, vendar je delovalo.
  2. Prvo surovo električno vozilo, ki je veljalo za dejanski avto, je leta 1828 ustvaril angleški izumitelj Robert Anderson.
  3. Med letoma 1901 in 1912 je bila tretjina vseh avtomobilov na cestah ZDA električna. To se zdi neverjetno v sodobnem času, ob upoštevanju števila avtomobilov, ki gorijo v gorivu, ki so zdaj v uporabi.
  4. Povprečna hitrost električnih vozil je bila takrat 14 milj na uro. To je v perspektivi Usain Bolt razkril svetovni rekord na 100 m dirki v letu 2009 s povprečno hitrostjo 23, 5 milj na uro. Od takrat je zapisal dvakrat.
  5. Leta 1905 je Ferdinand Porsche, ustvarjalec znamenite linije avtomobilov Porsche, ustvaril prvi hibridni električni avtomobil, Lohnr-Porsche. Ta avto je napajal električna energija, shranjena v akumulatorju ob plinskem motorju.
  6. Do leta 1935 so izginili vsa električna vozila. To je bilo zato, ker je Ford Motors zgradil veliko hitrejše vozilo, ki je potekalo na surovi nafti, ki je bila na voljo v Teksasu in je bila poceni.
  7. Do električnega avtomobila se porabi do 80 odstotkov moči akumulatorja, v primerjavi z motorji z gorivom pa le 14 odstotkov. Tako je električni avtomobil zelo učinkovit način prevoza.
  8. Najhitrejši električni avtomobil na svetu je NIO EP9, ki ga je ustvaril podjetje NextEv. Najvišja hitrost je 194 km / h, avto pa lahko od 0 do 124 km / h v 7, 1 sekundah. Če ste pozabili, so prvi električni avtomobili povprečno hitrost 14mph.
  9. Električni avtomobil z najdaljšo vožnjo je Tesla Model S, ki ima približno 335 kilometrov.
Prav tako se glasi: 2018 Mercedes-Benz E-Class je šef

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here