Družabno omrežje v primerjavi s fizično povezavo

Pokliči me staro šolo, vendar bom vedno cenil in cenil fizično povezovanje z ljudmi. Dvomim, če bom kdaj mogel dovoliti družabno mreženje, da se olajša moja potreba, da bi imeli odnos, ki vključuje stik z očmi, osebno, ena na ena komunikacija s tistimi, ki so mi dragi. Vedno bom cenil videnje njihovih obraznih izrazov, ko se bodo odzvali na stvari, ki jih pravim, v nasprotju s čustvom, ki posnema pravo stvar. Vedno jih bom raje slišal, da bi se na zaslonu videl okrajšave, kot sta LOL in LWKMD.

Vidite, odraščal sem v času, ko internet ni obstajal. To je bil čas, ko ni bilo elektronske pošte, klepeta, Facebooka, Twitterja in vseh drugih orodij za socialno mreženje, o katerih danes mislite. Takrat tudi mobilni telefon, ki je pomagal pri širjenju in zagotavljanju družabnega omrežja širši doseg, ni bil na voljo. To je bilo obdobje, ko je bilo prijateljstvo res vrednoteno (to je seveda moje osebno mnenje o tem času in času). In zato bom vedno ohranjal socialno mreženje na svojem mestu.

Zame naj bi mi družabno omrežje pomagalo ohraniti stik z ljudmi, ki me skrbijo, ko niso blizu mene. Pomagala bi premostiti razdaljo med ljudmi, ne pa tudi zamenjavo potrebe po dejanskih fizičnih interakcijah. Vendar pa je trend, ki ga danes vidim, zlasti med mlajšimi, tisti, ki se raje družijo, kot pa dejansko uživajo fizično prisotnost prijatelja.

To dejstvo je prišlo domov zame pred kratkim, ko sem sedel ob obroku v priljubljeni restavraciji v Lagosu. V mizi blizu tistega, s katerim sem sedel, so se družile štiri prijateljice. Vendar pa v obdobju približno 30 minut, ko jih gledamo, nihče izmed njih ni govoril ene besede drugemu. Vsi so imeli vsak telefon Blackberry in namesto, da bi uživali v navzočnosti drug drugega, so vsi bili zaposleni, da bi se odrezali na svoje telefone. Moral sem se spraševati, kakšna je bila njihova obešanja.

Prav tako se glasi: Želim orodje, ne pacient

Ali še vedno fizično obiščete svoje prijatelje? Ko to storite, ali se res obesi ali pa vas mobilni rave tako prevzame, da je vaše bitje dejansko postane nesmiselno?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here