Pametni telefoni proti funkcijskim telefonom

Tradicionalno so pametni telefoni vedno imeli prednost nad funkcijskimi telefoni (brez pametnih telefonov). Uporabniki pametnih telefonov so bili krompirček, tako rekoč.

Vidite, na pametnih telefonih ste imeli najboljše lastnosti. Imeli ste multi-tasking - to redko zmožnost za zagon več aplikacij hkrati in preprosto preklopite iz enega v drugega. In seveda, s pametnimi telefoni ste imeli možnost namestiti aplikacije tretjih oseb. Vsi ti dobesedno pametni telefoni so bili nameščeni poleg drugih telefonov in jih naredili kot mini računalniki.

Toda v zadnjih dveh do treh letih je bila linija med pametnimi telefoni in funkcijskimi telefoni nenehno izbrisana, tako da je ostalo, kar je v nekaterih primerih ostalo, zelo tanek - skoraj nezanesljiv - linija.

Obstajajo številni značilnosti telefonov različnih proizvajalcev, ki zdaj prihajajo z več naloge in high-end funkcije. Vse to ločuje nekatere od teh izjemnih funkcij telefonov pametnih telefonov je njihova nezmožnost za namestitev tretje stranke aplikacije. Seveda obstaja java (J2ME) za premostitev tudi te zadnje vrzeli.

Na primer na iPhone. Ta čudovita naprava, čeprav se je tržila kot pametni telefon, se pri prvi uvedbi ni kvalificirala na vsaj dveh frontah:

1. nima več nalog
2. ni imel odprtosti za aplikacije tretjih oseb

Vendar pa je bil uspešno prenesen kot pametni telefon.

Več funkcijskih telefonov Nokia, LG, Samsung in drugih že imajo iste funkcije in zmogljivosti, kot so pametne telefone, bar namestitev tretjih strank in več nalog. Zlasti LG razbije oviro še boljše kot Nokia in Samsung z uvedbo večopravilnosti v dober razpon svojih funkcij telefonov.

Preberite tudi: Nokia N9 - čarobna izkušnja

Ali obstaja resna resna razlika med splošnimi zmožnostmi telefonov s funkcijo in pametnimi telefoni?

Kupil sem pametni telefon najvišjega razreda konec lanskega leta, komunikator Nokia E90, vendar sem ugotovil, da je bilo zelo malo drugih aplikacij, ki jih potrebujem za delovanje. Naprava je prišla z večino teh funkcij, ki sem jih potreboval vgrajeno.

Zdaj primerjajte to s številnimi visokoznačenimi funkcijskimi telefoni. Tudi ti prihajajo z mnogimi mojimi zahtevami, ki so vgrajene, in kjer je nekesarry pogosto na voljo številne java aplikacije za zapolnitev vrzeli.

Ali bi bilo narobe trditi, da bi ne-pametni telefon s podobno funkcijo, kot je bil moj E90, lahko izpolnil tudi moje potrebe?

Kaj misliš? Ali je to začetek vojne med pametnimi telefoni in funkcijskimi telefoni? Ali zdaj potrebujete pametni telefon, če pogledate na vse večje podobnosti med pametnimi telefoni in brez pametnih telefonov?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here