Pametni telefoni pomagajo pri preprečevanju malarije in drugih

Resnično se je mobilna tehnologija močno razvila. Od dneva preprostih telefonov brez drugih funkcij razen klica in besedila v dobi, kjer resnično pomagajo našim življenjem postati boljši.

Mobilna medicinska kampanja za boj proti svetovni zdravstveni krizi hitreje in ceneje narašča. Mobilna tehnologija je aplikacija za birthing, ki izboljša boljšo zdravstveno oskrbo.

Nedavno je skupina študentov Univerze Central Florida, ki je sodelovala na Imagine Cup 2011, tekmovanje, ki ga je sponzoriralo Microsoft, in ki izzove, da bodo tekmovalci " zamislili svet, kjer tehnologija pomaga pri reševanju najtežjih težav ", oblikovali način uporabe pametnih telefonov diagnosticirati malarijo.

Ta aplikacija, ki jo je ustvarila skupina študentov, omogoča zdravstvenim delavcem diagnosticiranje malarije s fotografiranjem. Ker je pametni telefon mogoče zlahka prevažati, ta aplikacija odpravlja potrebo po pacientu v opremo za pregledovanje.

Za fotografiranje vzorca krvi je na kamero pritrjena posebna mikroskopska leča. Podatke nato obdelamo, da ugotovimo prisotnost parazitov malarije in izračunamo, koliko je prisotnih.

Tristean Gibeau, 25-letni vodja skupine, pravi, da bo to naredilo razliko pri poskusu obvladovanja izbruha malarije. Prav tako načrtuje širitev tehnologije, tako da se lahko diagnosticirajo druge bolezni, kot je srpasto celico.

V začetku letošnjega leta so zdravniki generalne bolnišnice Massachusetts v Bostonu predstavili svoj pripomoček za pametne telefone S200, ki lahko analizira majhno količino tumorskega tkiva in določi rakavost malignomov. Naprava je priključena na pametni telefon in prikazuje informacije prek zaslona naprave.

Prav tako se glasi: Oglejte si čudovite nove funkcije WhatsApp vam prinaša kmalu

Z mobilnimi napravami, ki naj bi do leta 2015 zagotovile zdravstveno oskrbo več kot 500 milijonom ljudi, lahko upamo, da se bo življenje izboljšalo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here