Pametne vojne se ne bodo zmagale s fotoaparati

Danes zvečer sem dobil novice o prihajajočem pametnem telefonu Windows Phone, ki je na voljo na nižji ravni, od družbe Nokia Lumia 505. Tehnično, ta konvencija poimenovanja nakazuje, da je trenutno najnižja uvrstitev Lumia. Prvi bit informacij, ki je bil potisnjen k meni, je, da bo 505 pakiral fotoaparat z 8 milijoni slikovnih pik. To je čudovito. Pametni telefon nižjega razreda s tako močno kamero? Odlično. Instinktivno, sem si mislil, da mora imeti Nokia tudi povečati jedro očala. Veš, procesor in RAM, glede na to, da se v Lumia 610 pojavijo znatne zastave, ki imajo 800 MHz procesor in 256 MB RAM-a. Mislil sem si, Seveda, bi v tem položili 1 GHz CPU in 512 RAM, če se pakirajo v kamero z 8 milijoni slikovnih pik.

Torej, sem odpustil svoj staranja netbook in opravil iskanja za Lumia 505. Našel sem novico iz WMPuserja. Spletna stran predvideva, da morajo biti 505-ih očala "3, 5-palčni zaslon WVGA, enosmerni procesor 800 MHz, 256 MB pomnilnika in 4 GB notranjega pomnilnika". Opomba: špekulacije. Ni uradno.

Upam, da se bodo specifikacije izognile napačnemu in da 505 pakira 1 GHz procesor in 512 MB RAM-a. Če ne, potem Nokia šaliti in verjetno misli, da se bodo vrnili v tekmovanje pametnih telefonov s kamerami na svojih telefonih. To bi bila velika šala. Uspeh je tisto, kar uporabniki v vsakem trenutku, ne glede na to, kaj delajo na svojih pametnih telefonih. Izvedba. Nizkocenovni operacijski pametni telefoni Windows Phone morajo delovati kot tekočine, kot to počnejo nizkoročne naprave Androida (kar je tako težko, kot je to mogoče), nato pa jih primerjajo s cenami.

Preberite tudi: Sony Xperia XA2 Ultra Specifikacije in cena

Oluwafemi Bankole se je danes zvečer oglasil, da mora družba Nokia leta 2013 izdati pod 100 Lumia. Dodal sem, da mora paket packirati 1 GHz in 512 MB RAM za konkuriranje v zmogljivosti. Microsoftova zamisel o večopravilnostih (podobno kot pri iOS-u) je slaba ideja za nizko ceno in potrebuje več kot 800 MHz CPU in 256 MB RAM za ujemanje konkurenčnih droidov v zmogljivosti. To, ali Windows Phone 7.8 je bil še bolj optimiziran, da se bo bolje izvajal v tej kombinaciji, kot je trenutno različica 7.5.

Karkoli očala, ki jih Lumia 505 sčasoma izkaže, se vojne pametnih telefonov ne bodo vodile s kamerami kot ključnim vzvodom ali primarnim pištolo. Samo pravim.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here