Pametna vojna v Afriki - Samsung prevzame Nokia

Z nedavnim odpiranjem Android Marketa še 26 afriškim državam je vojna pametnih telefonov v Afriki le resnično šele začela. Pred tem ni bilo vojne - Symbian je bil vrhovni gospodar in vsi ostali so se borili proti nepomembnim gverilskim kampanjam.

Morda je največje sredstvo za Android na afriški celini (in verjetno globalno) korejsko podjetje, imenovano Samsung, in bom navedel, zakaj.

Samsung je drugi po svetu največji proizvajalec mobilnih naprav po Nokia.

Samsung je bil tisti, ki je izjavil, da gredo po Nokia na tržnih trgih in s ciljem doseči vrhunsko mesto do leta 2014.

Samsung je tisti proizvajalec, katerega naprave so najbolj omenjene vzdolž Applesovih iOS naprav, bodisi v segmentih pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Samsung je, ki je gospodinjsko ime svoje blagovne znamke Galaxy. Obstaja Galaksija za vse - dotik, QWERTY, proračun, premija, najstniki, študenti itd. Itd.

Po podatkih tržnega raziskovalnega podjetja IDC v prvem četrtletju 2011 je Samsung trenutno največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu (po Nokia, Apple in RIM na številkah 1, 2 in 3). Na afriškem kontinentu tako Apple kot tudi RIM ne delata tako dobro, Samsung pa ima položaj številka 2 tukaj. Opomba, to so pametni telefoni.

Samsung, jaz daresay, je proizvajalec gledati na skoraj vseh frontah.

Čeprav je prišlo do splošne zamisli, da je Apple največja grožnja Nokia, resnica je, da je čast Samsung. In tu na afriški celini (in tudi tukaj v Nigeriji), je Samsung, ki bo prinesel hitrost sprejema Android od zahoda do vzhoda in od severa proti jugu.

Prav tako se glasi: način, kako se zdaj učimo

Z vsemi zvoki BlackBerry navdušenja, sprejetje BlackBerry na kontinuumu je v veliki meri ostalo nišni fenomen, omejen na večinoma elitne kroge. Seveda, z uvedbo več naprav BlackBerry srednjega razreda, RIM išče, da se bodo stopnje sprejemljivosti BB nekoliko povečale.

To bo trajalo nekaj časa, vendar Samsung je agresiven in zdi se, da so zadeli homerun s svojimi pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki Galaxy. Preklop Nokia s Symbian na Windows Phone kot primarni operacijski sistem pametnega telefona bo pomagal Samsungu. To pomeni, da se bo Symbian delež še bolj znižal in zagotovo bolj drastično.

Pred leti je podjetje Motorola padlo z želenega položaja največjega svetovnega proizvajalca mobilnih telefonov, vendar niso obsojene. So v poslu in pouring odličnih izdelkov. Ne verjamem, da je Nokia nekako obsojena.

Takšen prehod v obsegu, ki ga naredi Nokia, bo - čeprav le kratkoročno - srednjeročno - na neki način upočasnila finski velikan. In tudi če Nokia dolgoročno izgubi najvišjo točko, ne spadam v kamp tistih, ki vidijo propad z vsemi stvarmi Nokia.

Nokia bo morala pospešiti postopek dostave. Nokia bo morala prepričati trdne Symbian fans, da preidejo na Windowsphone. Nokia bo morala najti način, kako ponuditi pametne telefone Nokia Windowsphone na ravni proračuna (težka naloga, ob upoštevanju minimalnih specifikacij za Windowsphone). To bo težka naloga. In medtem ko je Nokia na vsem, Samsung, ki so zgradili ogromen zagon v preteklih letih, bo potiskala. Trzno trzanje.

Prav tako se glasi: Zakaj preverja v starosti e-plačila?

Brez dvoma bo ta prehod od Symbian do Windowsphone za Nokia zelo pomemben. In uganite, kdo se bo hitro končal, ko bo ta prehod potekal? Samsung, seveda. In to korejsko ljubezensko razmerje z Androidom je videti kot pravi recept za to brutalno kampanjo, da bi se odločili za prvo mesto.

Na svetovni ravni se Samsung že uvrsti na dirko pametnih telefonov Nokia. Če bi ga v Afriki izvlekli, bi Samsung uspel prevzeti glavno trdnjavo Nokia in se približati svojim ciljem.

Gospe in gospodje, vendar se to izkaže, vse dlje postaja vse bolj zanimivo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here