Nakupovanje za mobilno napravo

Ljudje vedno me prosijo za nasvete o tem, katere naprave naj kupijo, ko jih potrebujejo za zamenjavo starega. Vsakič. V letu 2009 sem napisal članek o tem, kako izbrati mobilni telefon. Tukaj je revidirana različica tega članka.

Zaslon
Koliko velikega zaslona potrebujete? Katere vrste nalog želite opraviti s telefonom? Če nameravate prebrati dokumente ali gledati videoposnetke, potrebujete velik zaslon. Za videoposnetke potrebujete več kot le velikost. Potrebujete oster, črn zaslon.

Če so vaše prednostne naloge glasovni klici, SMS, Facebook, Twitter in e-poštna sporočila, manjši prikaz morda ne bo tako težava.

Kakšne možnosti povezovanja?
Če potrebujete internet na poti, ne rešujte ničesar, ki nima vsaj GPRS-ja (splošna paketna radijska storitev). EDGE je še boljši. 3G bolj. Če potrebujete izjemno hiter dostop, je nujno potreben telefon HSDPA / 3.5G. Če je na voljo, obstaja tudi LTE / 4G za še večje hitrosti.

Če boste veliko obesili okoli vročih točk, bi morali gledati na napravo z brezžičnim dostopom do interneta. V zvezi z lokalno povezljivostjo, če boste prenašali datoteke iz ene naprave v drugo, je potreben telefon z Bluetooth in / ali prenosom datotek USB.

Besedilo vnosa
Če želite vnesti precej dobro količino besedila, zagotovo potrebujete napravo s tipkovnico QWERTY. Ne boste dobili hitrosti prenosnega računalnika, vendar je to boljše od tipkanja na običajnih telefonskih tipkovnicah ali tipkovnicah na dotik. Večina zaslona z zaslonom na dotik ponuja tudi dobro tipkanje. Vendar pa za hitrost in natančnost nič ne utripa strojne QWRTY tipkovnice, kljub hype okrog touchscreen tipkovnice.

Prav tako se glasi: Tern Vektron je eno najboljših sklopljivih e-koles

Velikost
To je privzeto prikazano. Običajno je večji prikaz naprave, večja je tudi naprava. Vprašanje je: kakšna velikost vam ustreza? Imate majhne ali velike roke? Katero velikost naprave boste našli udobno za uporabo?

Življenjska doba baterije
Če ne želite, da vam telefoni skrbijo za vsakodnevno nego, morate paziti na ogromno baterijo. Praviloma, če je življenjska doba akumulatorja problem za vas, priporočam baterijo 1.450 mAh in več.

Seveda zmogljivost baterije ni edini odločilni dejavnik pri življenjski dobi akumulatorja. Veliki prikazi in aktivne povezave 3G / 4G so gugalnice, zato bodite pozorni tudi na te.

Posebne zahteve
Če imate posebne potrebe, kot so fotografija, urejanje dokumentov Office, medicinske aplikacije itd., Boste morali postavljati vprašanja o napravah, ki ustrezajo tem potrebam. Nekatere od teh posebnih potreb temeljijo na strojni opremi, nekateri pa so strogo vprašanje namestitve ustrezne mobilne aplikacije v vaši napravi.

Sklepi
V vsem, ne pozabite, pridobivanje mobilne naprave je približno vaše potrebe in hoče, ne tisto, kar kdo drug pravi ali hoče.

Želite kupiti novo mobilno napravo? Ne pozabite, da greste skozi trgovino za mobilnost, prav tako pa tudi upoštevajte naš poseben Birthday Splash.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here