Samorazredni pametni telefoni so končno resničnost

Če gledate veliko hollywoodskih filmov, potem morate naleteti na samouničujoče pripomočke. Niz dejanj sproži napravo v nekaj sekundah. Poof !! Kosi iz kovine in plastike razpršeni po vsem. Morda vas bo presenetilo, če želite izvedeti, da te naprave ne obstajajo. Obstaja veliko razlogov, zakaj.

Prejšnji poskusi so poskusili specializirane čipe (ki morda ne delujejo dobro za elektroniko) ali pa so trajali dlje kot 10 sekund, kar pokvari namen. To se lahko spremeni z novim mehanizmom samouničenja, ki so ga predlagali raziskovalci na univerzi za znanost in tehnologijo King Abdullah (KAUST) v Savdski Arabiji.

Kako deluje novega samouničenja

Novi mehanizem samouničenja deluje s plastjo, ki se lahko razširi. Ta polimer se lahko hitro razširi na sedemkratno njegovo prvotno velikost, ko se segreje nad 80 stopinj C. Toplota, ki sproži to širitev, izhaja iz nabora elektrod za ogrevanje, ki bi lahko napajali iz baterije pripomočka, recimo pametnega telefona ali prenosnika. Približno 500 do 600 milivatov bo razširil in uničil čip za 10 do 15 sekund.

Muhammad Mustafa Hussain, električni inženir v KAUST, je to rekel:

"Prve stranke bi bile tiste, ki potrebujejo varstvo podatkov: obveščevalne skupnosti, korporacije, banke, hedge skladi, uprave za socialno varnost, zbiralci, ki obdelujejo velike podatke"

Raziskovalci KAUST-a so preizkusili več načinov, kako se lahko sproži samouničenje. Senzor GPS lahko sproži napravo, ko se premakne več od določene razdalje. Svetlobni senzor lahko sproži samouničenje. Obstaja tudi drug način za sprožitev ukaza na daljavo z uporabo aplikacije pametnega telefona. Več podrobnosti bo objavljeno v še objavljeni reviji.

Preberite tudi: Pregled: Twhii, odjemalec Twitter za telefon Java

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here