Scribble - zdravilo za amnezijo

Obstajajo različne tehnike za ohranjanje spomina razor_sharp. Medtem ko so progresivni, podkupni in degenerativni učinki starosti na shranjevanje / odpoklic pomnilnika - neizogiben, je vaš mobilni telefon lahko priročen, da se spomnite stvari.

Večina telefonov prihaja z vgrajenimi aplikacijami note_taking. Poleg dirt_cheap ste skoraj zagotovo (tudi) imeli aplikacijo za koledar / opomnik.

Z uporabo teh memoire_aides (oprosti Swahili!), Bi bil zgolj posledica čiste lenobe trditi, da KAKO pobegne svoj spomin. Navsezadnje so te naprave skoraj vedno z nami.

Večino jih uporabljam za vzdrževanje seznama »narediti«. Strogo short_term. Zdravniki bi nam povedali, da je v naših možganih čim več podatkov. Omogoča, da te sinapse v možganih funkcionalno in učinkovito streljajo - dlje. Seveda, seveda. Vseeno pa imamo situacije, v katerih moramo pridobiti podatke iz naše glave, in črtamo prazno. Zato bi ohranjanje kritičnih informacij, shranjenih na lahko dostopnem mestu (telefon), izgledalo kot pametno potezo.

Prav; te aplikacije vam ne bodo pomagale zapomniti obraza, s katerim ste se srečali v tem delu, ampak, hej - pol kruh je boljši od "chin-chin"!

Zdaj, zakaj večina ljudi preprosto ne moti, da bi napisali (jot, scribble ..) stvari navzdol? Eden od razlogov je lahko, da v tem trenutku ni peresa (papirja) / papirja.

V zadnjem času so mobilni telefoni z zaslonom na dotik sprejeti v droves. Razvijalci aplikacij so bili kreativni pri uporabi tega v prednost.

Programska oprema za mobilne naprave, ki nam omogoča, da napišemo (ali risimo) desno na zaslonu na dotik, so legije. Na ta način lahko hitro izbrišemo seznam predmetov, ki jih lahko izberemo iz supermarketa. Ne želimo pozabiti kupiti tega paketa sladkorja za zgodnji jutranji čaj ali plačati to kabelsko naročnino v petek popoldne - kajne?

Preberite tudi: Prosta delovna mesta - aplikacijski inženirji (Android)

Vse te aplikacije (namizne računalniške različice so številne) zgolj posnemajo vsestranske Yellow Post-It Notes. Priročno, hitro in polno uporabno. Takšne aplikacije (za Symbian) - ki jih trenutno uporabljam (ali sem jih uporabljam) - na zaslonu na dotik so naslednji:

1) NoteIt - to je moja najljubša v seriji. To je aplikacija Symbian. Združljiv s Symbian s ^ 3 in s ^ 1. Omogoča vam, da kjerkoli na zaslonu telefona postavite navidezne lepljive opombe »vlečnega«

2) OffScreen Sticky Notes - To je tudi simbijska aplikacija, namenjena za s ^ 1 (lahko pa deluje tudi na s ^ 3).

3) ScribPad - aplikacija Java.

4) ScratchPad - aplikacija Java.

To so vse brezplačne aplikacije. Vsak ima svojo primerjalno moč in šibkost. Vsak vam omogoča, da na vašem telefonu na dotik hitro posnemate karkoli. Lahko uporabite hrbtni del indeksa_finger_nail ali uporabite pisalo (če ima vaš telefon eno). S svojim (izgubljenim) pisalom sem z zobotrebcem improviziral (dokler nisem bil sprejet na nalogo!)

Če nimate telefona na dotik, je aplikacija Java, ki jo lahko preizkusite, NotesOnThePhone. Je aplikacija Java. Glavna privlačnost tega je, da se lahko (občasno) pomika po besedilu preko zaslona - če želite. Interval lahko določite. Ali boste morda želeli preizkusiti Mobineon Smart Notes.

Za razliko od drugih omenjenih aplikacij, ne skribujete. Vnesete besedilo.

Morda boste želeli "google" za te programe (ali preverite Ovi Store) in jim dati spin.

[Ta objava ne bi bila popolna, ne da bi omenili uporabo težkih koledarskih aplikacij za shranjevanje (ponavljajoče se) dogodke in na splošno bolje organizirati naše življenje. Uporabljam Handy Calendar (Symbian S ^ 3).] Prav tako se glasi: Kaj je z logotipom New Symbian Foundation?

Izbrišite besedo "amnesia" iz vašega slovarja! Trajno.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here