Samsung S8500 Wave Pregled - Boy "Bada" Dejansko

Za zdaj uporabljam ta telefon predvsem za osebne in zabavne namene, ne za podjetja. Naročil sem ta telefon iz MobilityNigeria.com in ga dobil 2 dni pozneje tukaj v Abudži.

Te slike so bile posnete z mojim 2MP XpressMusic:

Glavne specifikacije

 • 1 GHz procesor.
 • Super AMOLED 3, 3-palčni zaslon.
 • Wi-Fi b / g / n.
 • Bada OS 1.0
 • 5MP fotoaparat z bliskavico. Sposobnost snemanja videa HD 720p
 • 2 GB pomnilniške kartice; 390 MB telefonskega pomnilnika
 • Polnjenje USB. Velik plus, zato mi ni treba nositi 3-polnega polnilnika z mano.
 • Tudi to je najboljši telefon na www.gsmarena.com. Obiščete lahko GSMArena za polne specifikacije.

Obstaja več forumov, posvečenih temu telefonu. Redno obiščem www.mysamsungwave.com, www.samsungfirmwareworld.com in www.samsungwaveforum.com.

Analiza telefona
1. Všeč mi je trden občutek tega telefona. Vse je kovinsko in hladno na dotik.

 • Na voljo sta samo trije tipki [Dial, Menu in End]
 • Dno je golo.
 • Na levi strani je samo glasnost.
 • Desna stran ima tipko za zaklepanje na vrhu in tipka kamere daleč pod njo.
 • Na vrhu telefona so zvočnik, 3, 5-milimetrski avdio priključek in priključek USB / polnilnik.
 • Hrbtna stran ima le kamero in bliskavico v zgornjem levem kotu. Za njih je celofan, vendar se je hitro odtaljeval.

2. Ta telefon je zelo hiter, zahvaljujoč procesorju Samsung Cortex 1GHz, natančno tipu najdete na Samsung i9000 Galaxy S. Nobenih zaostankov. Tudi ko vas obvesti o pomanjkanju pomnilnika, to ne vpliva na hitrost.

3. Super AMOLED zaslon je čudovito. Zelo oster. Rečeno je, da se lahko upreti ekstremnemu trenju, kar vsekakor ne bom preskusil. V zadovoljstvo je gledati video posnetke različnih formatov. Ko registrirate napravo na vod.divx.com, lahko predvajate datoteke samo z DivX kodekom.

4. Ta kombinacija kamere / bliskavice je super. V video načinu deluje bliskavica kot video lučka. Zapisuje HD video [1280 x 720], čeprav to porabi precej pomnilnika [100 MB za posnetek približno 3 minute]. Moral bom kupiti veliko večjo pomnilniško kartico. Podpira tudi Slow Motion video pri precej nižji ločljivosti. Ima kamero, usmerjeno proti sprednji strani, vendar ni nobenega načina za uporabo ali dostopa do njega. Iz spletnega foruma sem se naučil, kako ga aktivirati s tweaking nekaj kontrol v meniju Admin. Toda to onemogoča hrbtno kamero, kar pomeni, da morate ponovno nastaviti meni ali ponovno zagnati telefon. Za mene ni velike izgube. Upam, da je to težava strojne programske opreme, ki jo bomo popravili, ko nadgradim.

Preberite tudi: Yahoo Messenger za Android dobi podporo za sprednjo kamero
Kamera posneta s privzetimi nastavitvami fotoaparata ob 15h. Kliknite za polno različico.

5. To je eden od redkih telefonov, ki podpirajo način Wi-Fi "n" s hitrostjo 200Mbps ali 25MB / sec. Za brskanje in nalaganje stvari sem uporabil več Wifi povezav.

6. Posnetek zaslona - Vedno lahko kadar koli posnamete posnetek zaslona, ​​tudi med predvajanjem filmov ali iger.

7. Samsung res veliko truda v Music Player. Grafika, možnosti deskanja in 5.1-kanalni prostorski zvok [samo s slušalko] dihajo. Na žalost ni ločenega obravnavanja poddaj, kot je na telefonih Nokia Symbian. Glasnost je precej glasna.

8. Obstaja nekaj USSD kod, ki vam omogočajo dostop do tajnih menijev za Admin Control, Service Mode in Locking Mode.

9. Življenjska doba baterije je v redu - sem pričakoval slabe baterije po pritožbah Yomi o telefonih na dotik, vendar se zdi, da je baterija v tem telefonu v redu. Kljub temu pa deluje slabo v prvih dveh dneh. Dvakrat sem mu dovolil, da se odteče do 17% [ima samodejno zaustavitev pri 15%], preden jo ponovno napolni. Velika poraba Wi-Fija porabi veliko energije. Obstaja USSD koda za izmenično med 2 načini akumulatorja: CP [privzeto] in AP [bolj učinkovitimi] načini UART. Baterija je sedaj stabilna. Ko sem polno napolnil telefon pred 23:00 in pustil, da predvaja glasbo celo noč. Do 6.30, ko sem se zbudil, je bila baterija 84%. Telefon ne izpostavljam težki uporabi. Bluetooth, Wifi, Email Sync, itd se uporabljajo samo, kadar je to potrebno.

10. Menim, da lahko vsakdo z nadpovprečnimi izkušnjami s pametnimi telefoni vidi Samsung Wave S8500 kot odličen telefon. To tudi navede več spletnih pregledov. Samsung zatrjuje resnično večopravilnost, ki se zdi, da ima. Še vedno, če berete Bada OS na Wikipediji, boste videli, da to ni resnično / resnično operacijski sistem per se.

Preberite tudi: Deal Of The Week: Nokia Asha 210

11. USB - Ko je priključen na vrata USB računalnika, obstaja več načinov povezave: Samsung Kies, Media Player, Mass Storage, PC Internet in Debugging USB. USB polnjenje tudi obstaja, kar je super, zato nosim samo kabel USB z menoj.

12. Namestitev aplikacij Java [MIDP 2.0] je možna.

13. Dolfin Browser 2.0 - Kot je Yomi povedal o brskalniku Webkit, se ne morete vrniti na prejšnjo stran brez osveževanja. Ni na voljo tudi shranjevanje spletnih strani za kasnejši ogled brez povezave, funkcija, ki sem jo v resnici uživala v brskalniku OperaMini in Nokia. Brskanje z zavihki obstaja z največ 5 zavihki. Na srečo sem lahko namestil operacijski sistem OperaMini 5.1, vendar ga uporabljam na zaslonu na dotik je nova izkušnja zame.

14. Težka uporaba podatkov - Ta telefon poje podatke kot lahka slona! Moj Glo Always Micro je imel 65 MB podatkov, ki so jih pustili do takrat, ko sem dobil ta telefon. Po manj kot dveh dneh se je to zmanjšalo na 30 MB. Z OperaMini na moji 5320Xpressmusic, uporabljam približno 3-6 MB na dan. Veliko te porabe prihajajo iz super-kakovostnih slik. Zdaj, ko sem začel uporabljati OperaMini, se je moja dnevna uporaba zmanjšala.

15. Tržnica Bada [samsungapps.com] je nova, še vedno v razvoju, in ima različne možnosti za različne države. Vse aplikacije, ki so na voljo Nigeriji, so brezplačne in številke 300-500. Plačane aplikacije so na voljo za Združeno kraljestvo in nekatere druge države. Aplikacije lahko prenesete samo prek telefona ali s programom Samsung Kies 1.5 v računalniku. Prenesel sem več uporabnih aplikacij [večina jih je manj kot 5MB]. Obstaja nekaj super iger [več kot 60MB], ki sem jih prenesel z uporabo Wifi in paketnih podatkov.

16. Vključeni programi Utility so neustrezni - resnično želim, da so Xplore in Taskman na voljo za Bada OS. Picsel Viewer je na voljo za pisarniške datoteke [doc, docx etc], vendar brez urejanja. Popolna, plačana različica je na voljo samo za izbrane države na samsungapps.com. Ni mogoče skriti datotek, map in sporočil; nekaj, kar sem preprosto počel s Symbian.

Preberite tudi: odvisnost od mobilnih naprav in socialnih omrežij

17. GPS in navigacijo upravlja Samsung LBS. Računalnik pc se imenuje ROUTE66. Mobilna navigacija je v redu. Ne bom ga veliko uporabljal. Tukaj je nekaj posnetkov, ki sem jih posnel med potovanjem v Asokoro:

18. Žal je, da ima ta telefon 2GB pomnilniško kartico. Samsung bi moral imeti vsaj 16 GB kartico. Ima 2 GB notranjega pomnilnika, vendar je na voljo le približno 392 MB za uporabnika; preostalih 1, 5 GB je samo za uporabo sistema in sporočila. Med igranjem vključene igre Asplalt5 lahko telefon opozori na pomanjkanje pomnilnika in zavrne nadaljevanje igre. To se zgodi po tem, ko telefon uporabljate dalj časa. Edino možnost je, da znova zaženete telefon, ker zapiranje drugih aplikacij ne bo pomagalo.

19. Nadgradnje strojne programske opreme - to je en sektor telefona, ki bo težavno. Različne regije / države v svetu imajo specifična podjetja. Prihaja z Bada OS 1.0.0, vendar je bila različica 1.2 firmware neuradno objavljena pred tednom dni. Prenesel sem, utripajočo programsko opremo in priročnik. Od tega, kar berem na spletnih forumih, bo nekaj dobrih raziskav, da bi bili povsem prepričani, kaj počnete. Uradna objava se pričakuje v novembru, z veliko izboljšavami in Nuance T9 Trace [programska oprema, podobna zvitkom]

Zaključek
Ta telefon je bil le moj drugi pametni telefon, tako da ga ne bom ocenil. Ampak to je definitivno čuvaj! Nimam obžalovanja pri nakupu tega super dela tehnologije.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here