Samsungovi tržni delež v upadanju

Nobenega dvoma ni, da je Samsung trenutno deček iz Androida. So največji proizvajalec Android na planetu. Ni tekmovanja. Toda, medtem ko je veliko hrupa o Samsungovem vplivu Android, verjamem, da se je trg korejskih velikanov že nekaj časa zmanjševal. Ostani z menoj.

Premakni se, ZDA; Kitajska je tu

Kitajska je prešla Združene države kot država, ki prodaja najbolj pametne telefone IOS in Android OS. To se je zgodilo februarja letos. To pomeni, da je Kitajska zdaj največji in najpomembnejši trg pametnih telefonov na svetu. Če želite videti, kje je svetovni trg pametnih telefonov, poglejte na Kitajsko. In za učinke, po Kitajski, pogled na nastajajočih trgih.

Obstaja naraščajoča vojska proizvajalcev Android, ki narašča iz Kitajske. Samsung ima trenutno 19% trga pametnih telefonov na Kitajskem. Lenovo se je po Samsungu hitro povečal in postal številka 2 na trgu pametnih telefonov na Kitajskem. Lenovo ima v tem trenutku 11-odstotni tržni delež. Apple je na 9, 5%. Obstaja tudi Huawei, ki je tretji največji svetovni proizvajalec pametnih telefonov po prodaji - in Android je njihov glavni OS. Nihče ne govori o TECNO na svetovnem prizorišču - morda zato, ker ima ta proizvajalec samo afriško osredotočenost. Velika napaka. Imam na dobri avtoriteti, da je TECNO prodajalce drugih prodajalcev v Nigeriji lani 2012. Ljudje nimajo pojma o vrsti revolucije, ki se dogaja znotraj Android ekosistema. Poleg teh znanih blagovnih znamk obstaja še veliko drugih, ki naraščajo, zlasti na nastajajočih trgih, in dajo dent.

Prav tako se glasi: Prispevek Mister Mo za Akinayo Akintayo's Decade Blogs

Ne povej mi, da vse te naraščajoče vojske proizvajalcev pametnih telefonov Android ne jedo v kosilu Samsung.

Ta infografija podjetja UnWired.com prikazuje pot do deleža Samsung na trgu pametnih telefonov Android:


Po mnenju UnWired-a, "je trajalo nekaj let, vendar je v letu 2012 večina proizvajalcev originalne opreme za pametne telefone končno ugotovila, kako narediti dobre telefone Android. In pri tem postajajo boljši. "Tudi meni meni. Sony dobi prav. HTC je še vedno malo hit-in-miss. LG tudi potiska. In potem, kitajska vojska. TECNO postaja prav v redu - igrajte se z Phantom A nekaj minut, da se prepričate sami.

Ali je to poskus reči, da Samsung umira ali ne? To bi bila smešna misel; ali ne? Samsung je živ in dober, in brcne riti. Toda resničnost je, da se dogaja revolucija in se ne dogaja, ko večina ljudi išče. Če je Google kdaj skrbel, da Samsung postane preveč močan, se lahko zdaj sprostite. Medtem ko verjamem, da bo Samsung še nekaj časa ostajal prevladujoči proizvajalec Android, pa se mi zdi, da je njihova drža za Android dosegla vrhunec. Od tod se delež pogače in moči začenja razredčiti in razširjati.

Statistika iz IDC.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here