Samsung in strategija Nokia

V svetu je Nokia sprejela strategijo, ki je v preteklosti delovala tako dobro in še vedno dela do neke mere.

Strategija je zelo preprosta, ustvari telefon in jo nato razdeli na različne različice, pri čemer se nekatere funkcije odstranijo. Klasičen primer tega je Nokia 5800 razdeljen na dva različna telefona, in sicer 5230 in 5530.

Nokia 5230 ima enako velikost zaslona 3, 2 palcev, ki je na 5800 in ima 3G povezavo, medtem ko ima Nokia 5530 2, 8-palčni zaslon z blagovno znamko XpressMusic in WiFi.

Tudi na spodnjem koncu telefonov, kot sta Nokia C1 in C2. Glavna razlika med njima je, da je C1 en sam SIM telefon, medtem ko je C2 dvojni telefon SIM.

Zdi se, da je Samsung na splošno precej natančno prilagojen in sprejel strategijo v celotni mobilni liniji izdelkov in v različnih operacijskih sistemih, ki jih podpirajo.

Zelo dober primer tega je njihova galaksijska linija telefona in tabličnih računalnikov. Želite 4-palčni mobilni telefon? Pridobite Galaxy S. Ali je to 3, 5-palčni zaslon, ki ga imate? Pridobite Galaxy Ace. Za 3, 2 cm, lahko dobite Galaxy Gio.

Če želite dobiti tablični računalnik, vam ponujajo tudi druge izbire, pri čemer Samsung izdeluje tablični računalnik za praktično vsakogar, ki želi dobiti tableto.

Lahko dobite različico 10, 1 palca, različico 8, 9 palca ali različico 7, 7 ali 7 palca, če želite tablični računalnik z bolj kompaktno velikostjo.

Tudi, ko pogledate spodnje konce Samsung telefonov, kot je serija Chat, je Ch @ t 222 in Ch @ t 322 z eno od glavnih razlik je bila optična sledilna ploščica.

Prav tako se glasi: Podpora plačanim Android aplikacijam potrošnikom v 26 novih afriških državah

Platforme

Na ravni operacijskega sistema ima Samsung različne operacijske sisteme, ki se izvajajo na različnih telefonih. Te vključujejo: Android, Windows Phone 7, Bada in TiZen.

Lansko leto je Samsung dobavil skupno 300 milijonov naprav, ki dokazujejo, da bodo lahko končno prevzeli Nokia letos kot številka ena proizvajalca slušalk na svetu, zaradi svoje vsestranskosti v proizvodnji in distribuciji.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here