Samsung predstavlja 24-mesečno garancijo za vse izdelke

Lagos, Nigerija - 1. junij 2012 - Družba Samsung Electronics West Africa, vodilna na področju tehnologije potrošniške elektronike in digitalne konvergence, je danes razširila standardno tovarniško garancijo za stranke na vseh izdelkih v okviru mobilnega, vizualnega zaslona, ​​IT rešitev, digitalnih naprav, digitalnega slikanja in linije izdelkov Digital Air Solutions. Kupci bodo zdaj uživali 24-mesečno garancijo za vse Samsung izdelke, kupljene od 1. maja 2012 brez doplačila.

V preteklosti je bila standardna tovarniška garancija za njeno paleto izdelkov veljavna 12 mesecev. Vendar pa lahko zdaj potrošniki dobijo več miru z dodatnim 12-mesečnim podaljšanjem. Od 1. maja 2012 bodo vsi izdelki Samsung z datumom nakupa dobili najmanj 24-mesečno omejeno garancijo na podlagi veljavnega dokazila o nakupu. Povečana garancija zajema delo in dele.

"To je zelo zanimiva pobuda za Samsung in to povečanje tovarniške garancije je še en način, s katerim smo sposobni dokazati visoko kakovost naših izdelkov s pobudo za vgradnjo v Afriko, " pravi Raymond Olatokun, vodja oddelka za storitve Samsung Electronics West Afrika. "Dejansko se kot vodilna blagovna znamka potrošniške elektronike dobro zavedamo, da morajo potrošniki imeti dostop do najboljših sporazumov o ravni storitev. Ta razširjena tovarniška garancija zagotavlja, da bomo lahko še naprej storili samo to - zagotovili celovito servisno pomoč v primeru naključnega neuspeha izdelka, kar potrošnikom daje zaupanje, ki ga pričakujejo od vodilne blagovne znamke, kot je Samsung. "

"12-mesečna garancija je splošni industrijski standard. Danes z zaupanjem v kvaliteto naše linije izdelkov - po kategorijah - in seveda, naš poudarek na zagotavljanju izboljšane ravni storitev za naše potrošnike - naša 24-mesečna omejena garancija postavlja našo blagovno znamko pred našimi konkurenti v Afriki in mi so prepričani, da se bodo naši potrošniki pozitivno odzvali na to povečano ponudbo storitev ", je navdušil.

Prav tako se glasi: Huawei naredi inovacije na naslednjem nivoju z zagonom novega Smart 8 Smartphonea - novega sloga poslovanja

Garancija bo veljala za vse pomembne izdelke, ki so bili kupljeni pri vodilnih trgovskih partnerjih Samsung v Afriki. Da bi to potrjevali, se potrošnikom priporoča, da svoje dokazilo o nakupu priložijo na svojo garancijsko kartico in jo shranijo na varno mesto, saj je to potrebno, če zahtevate garancijo. Poleg tega se potrošnikom svetujemo, da registrirajo kateri koli izdelek Samsung, ki ga kupijo, na spletni strani www.samsung.com, da se zagotovi enostavno upravljanje garancijskih zahtevkov.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here