Samsung B7320 OmniaPRO pregled - učinkovita delovna sila

Uvod
Smo preživeli nekaj tednov z Samsung B7320 OmniaPRO. Ni vsakdanje, da pride v napravo Windows Mobile, ki stane manj kot N50, 000. Še bolj presenetljivo je dejstvo, da zadevna naprava združuje nekaj najsodobnejših funkcij na trgu.

Najbližje smo prišli do tega je bil Samsung i780, še en QWERTY slogan v Windows Mobile. I780 je zdaj star okoli dve leti, vendar še vedno precej v igri.

Glavne značilnosti programa Samsung B7320 OmniaPRO

 • Operacijski sistem: Microsoft Windows Mobile 6.1 Standard [nadgradnja na 6.5]
 • Velikost in teža: 111, 8 x 59, 6 x 12, 6 mm. 110 gm
 • Zaslon: 65.000 barv. 320 x 240 pikslov, 2, 4 palcev
 • Procesor: Qualcomm MSM 7201A 528 MHz procesor
 • Podatki: GPRS, EDGE, 3G, HSDPA (3, 6 Mb / s)
 • Kamera: 3, 2 MP, 2048 × 1536 pikslov, samodejno ostrenje
 • Pomnilnik: reža 100 MB + microSD (brez kartice v maloprodaji)
 • Povezljivost: USB. Bluetooth
 • Vnos besedila: tipkovnica QWERTY
 • Mesing: SMS, MMS, EMail, takojšnje sporočanje
 • Spletni brskalnik: Pocket Internet Explorer
 • Li-ionska baterija velikosti 1480 mAh z veliko kapaciteto
 • Wifi
 • Video klic s sekundarno video kamero VGA
 • Pregledovanje in urejanje dokumentov v Officeu
 • Pregledovalnik PDF
 • Vgrajen modem (skupna raba interneta)

Prednosti

 • Zelo dober čas delovanja baterije
 • Zelo dober zvočnik
 • Enoročna uporaba in vmesnik
 • Izredno funkcionalna QWERTY tipkovnica s prednastavljenimi in prilagodljivimi bližnjicami
 • Dober prikaz

Slabosti

 • Starejša različica žepnega internetnega raziskovalca
 • Brez bliskavice s fotoaparatom 3, 2 milijona slikovnih pik
 • Reža za microSD kartico pod pokrovom baterije

Operacijski sistem in uporabniški vmesnik
Barebone Windows Mobile uporabniški vmesnik je lahko dated, ko gre za naprave na dotik, tj. Naprave, ki uporabljajo Windows Mobile Professional. Toda B7320 ima Windows Mobile Standard, ki je različica WinMo za naprave brez dotika.

Prijetno je presenečenje, da Windows Mobile na brez dotika deluje zelo lepo in logično. Tukaj je malo napak, in prihaja od nas, to pomeni nekaj.

Torej, medtem ko WinMo zagotovo potrebuje posodobitev uporabniškega vmesnika za naprave na dotik (WinMo Professional), so vse posodobitve, prenesene v WinMo Standard, samo bonus.

Preberite tudi: Video pregled: Infinix Zero 4 Plus

Oblika in prikaz
B7320 je naprava s candy bar. Je dovolj vitek za enoročno uporabo, ki ustreza WinMo Standardu v redu. Naprava je zelo lahka, vendar se dobro počuti v roki.

Zaslon je 2, 4 palcev, morda ne tako velik kot nekateri bi želeli (na primer dvakratni večji od zaslona novega Nokia E72), vendar je oster in jasen. Obstaja do 5 ravni svetlosti, ki jih lahko nastavite, in ima tudi senzor za samodejno prilagajanje svetlosti.

Samsung je izvedel več možnosti za začetni zaslon.
V vseh je več kot 8 razgledov na domu. Naša najljubša je WizPro (kar izgleda kot prilagoditev znanih TouchWiz domačih vmesnikov). Tako boste imeli hiter dostop do obvestil, 8 priljubljenih stikov, glasbe in videoposnetkov, albumov fotografij in seznam 8 bližnjic do aplikacij.

Navigacija in vnos besedila
Kot je bilo že navedeno, B7320 uporablja WinMo Standard, ki je optimiziran za pametne telefone brez dotika, zato je navigacija v celoti prek fizičnih ključev. Navigacija je večinoma logična in brez napetosti.

Navigacija je preko osrednjega D-blazinice in mehkih tipk na zaslonu.

To je naš prvi poskus igranja z napravo WM Standard in uporaba je bila prijetno.

Vnos besedila je preko zelo dobro določene tipkovnice QWERTY, ki ima poleg lastnih modelov Nokia E71, E63 in vrsto naprav Blackberry.

Poleg tega ima tipkovnica namenske tipke za klicanje Pocket Internet Explorerja, sporočil, simbolov, stikov in kamere. Poleg tega lahko določite tudi druge bližnjice s kombinacijo gumba »Alt« in drugega. Na primer, imamo nastavitev "Alt + B" za vklop / izklop bluetooth. Tipkovnica je preprosto veselje za uporabo.

Obstaja poseben gumb za dom, ki vrne zaslon na začetni zaslon. Dolg pritisk na isti gumb pokliče upravitelja opravil. To prikaže seznam vseh programov, ki se izvajajo, in lahko preklopite na katerokoli izmed njih. Lahko tudi prekinete eno ali vse od njih.

Preberite tudi: Marshmallow pregled Infinix Hot 2 (Android One)

Internet
Samsung B7320 ima vnaprej nameščen spletni brskalnik. Na žalost gre za žepni Internet Explorer. To pomeni, da ima ta telefon enega najnižjih brskalnikov razreda na svetu.

To ni nezaobilazno slaba novica. Dobro deluje, naloži spletne strani za mobilne in namizne oblike. Toda dostop do naprednih spletnih storitev ima za posledico frustracije. Z naprednim namenom se trudimo, da se prijavimo v Cpanel, da upravljamo račun za spletno gostovanje ali želimo naložiti trenutne strani.

Nekatere druge napredne storitve delujejo. Na naš račun za internetno bančništvo smo se lahko prijavili brez kakršnih koli težav.

Internetno bančništvo nad 256-bitno varnostjo deluje brez težav

Druge omejitve PIE vključujejo, da ne morejo odpreti več oken (zavihkov), manj kot dobro prikazovanje strani in skoraj vedno se morajo pomikati bočno na določene spletne strani.

Seveda lahko vedno nameščate in uporabljate Opera Mini, Skyfire, UCweb ali Iris (če še vedno imate kopijo). Vsi ti so na voljo za tretje stranke brskalnike za standardno platformo WinMo.

E-naslov
E-poštni odjemalec je standardni WinMo vozovnica in deluje v redu. Poštni odjemalec podpira tako POP3 kot IMAP. Nastavitev Gmaila ali redne poštne pošiljke deluje dobro in brez težav, zato tukaj ni presenečenj.

Organizator in Office funkcije
B7320 ima Office Viewer in urejevalnik dokumentov, tako da lahko svoje dokumente nosite in upravljate s seboj na poti.

Multimedija
Telefon ima 3, 2-megapikselni fotoaparat, ki dobro dela, vendar ga ovira pomanjkanje bliskavice.

Vgrajen je standardni predvajalnik za predvajanje zvoka in videa. Oba delata v redu. Medtem ko ni najboljši medijski predvajalnik v svetu pametnih telefonov, zelo glasna reprodukcija B7320 omogoča poslušanje skladb in gledanje videoposnetkov veselje.

Vsi vedo ... John Legend na medijskem predvajalniku. Album deluje dobro.

Poleg tega lahko glasbene posnetke v računalniku nastavite tako, da se samodejno sinhronizirajo s priključenim telefonom.

Preberite tudi: Roke na pregledu: Lenovo A5000
Gledanje izdaje telefonov Prikaži v celozaslonskem načinu

Življenjska doba baterije
Zelo pomemben dejavnik pri izbiri pametnega telefona je trajanje baterije. Tukaj nas B7320 prijetno preseneča. Baterija traja približno 48 ur z doslednim poizvedovanjem po internetu prek povezave 3G, brskanja po spletu, uporabe kamere, SMS in glasovnih klicev.

Če povzamemo, baterija preprosto traja. To je en pametni telefon, ki vam ne bo treba skrbeti za življenjsko dobo baterije.

Prilagajanje
Seveda, ker je Windows Mobile, je mogoče še naprej prilagoditi B7320 svojim zahtevam z namestitvijo drugih programov. Pomembno je omeniti, da nekatere aplikacije, razvite za WM Professional, ne bodo delovale na njej. Še vedno obstajajo obremenitve standardnih WM standardov.

Za predjed, zdaj lahko prenesete in namestite Windows MarketPlace. Nato ga lahko uporabite za iskanje drugih aplikacij in / ali iger, ki jih morda želite.

Prav tako smo prenesli in namestili aplikacijo Windows MyPhone in dobro deluje za varnostno kopiranje in sinhronizacijo datotek v napravi.

Sinhroniziranje imenika, koledarja in datotek prek Microsoftovega MyPhone

Zaključek
B7320 je prijetno presenečenje. Samsung je naredil odlično delo na tem, tako kot so to storili z i780. B7320 je boljši, čeprav z odlično življenjsko dobo baterije in novim domom, odlično reprodukcijo zvoka, pa tudi ceno.

Poleg tega bo Samsung izdal nadgradnjo WM 6.5 za B7320. To bo zagotovilo veliko boljšo in najnovejšo različico Pocket Internet Explorerja ter MyPhone in MarketPlace. Z veseljem pričakujemo nadgradnjo.

Naša razsodba: Ta telefon skal na 4 na lestvici 5!

B7320 prinaša prijetno presenečenje. Dobra vrednost za denar in dostava blaga.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here