RIM razkrije oznako BlackBerry - kmalu pride do pametnih telefonov BlackBerry

Dubaj, Združeni arabski emirati - GITEX - 10. oktober 2011 - Co-CEO Jim Balsillie je v svojem osrednjem predstavitvi na konferenci GITEX v Dubaju danes predstavil nov način za uporabnike pametnih telefonov BlackBerry®, ki je sodeloval z Research In Motionom (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) povezati med seboj in deliti večpredstavnostne vsebine.

Oznaka BlackBerry®, ki bo vključena v naslednjo posodobitev BlackBerry® 7 OS *, bo uporabnikom omogočala skupno rabo kontaktnih informacij, dokumentov, URL-jev, fotografij in drugih večpredstavnostnih vsebin, tako da se preprosto dotaknete pametnih telefonov BlackBerry®. Oznaka BlackBerry bo tudi prijateljem omogočila, da takoj dodate med seboj stike na napravi BBM ™ (BlackBerry® Messenger).

"BlackBerry Tag je vznemirljiva in inovativna funkcija, ki omogoča brezplačno in brezhibno izmenjavo kontaktnih informacij in multimedijskih vsebin, " je dejal Jim Balsillie, sourednik na področju Research In Motion. "BlackBerry Tag odpira novo dimenzijo platformi BlackBerry, ki je močna, preprosta in intuitivna in menimo, da jo bodo pozdravili tako uporabniki kot razvijalci."

Oznaka BlackBerry izkorišča tehnologijo Near Field Communications (NFC), ki je vključena v nedavno začrtane pametne telefone BlackBerry® Bold ™ 9900/9930 in BlackBerry® Curve ™ 9350/9360/9370, in to so prvi BlackBerry pametni telefoni, ki podpirajo oznako BlackBerry.

RIM je tudi napovedal načrte, da bo izpostavil BlackBerry Tag preko API-jev na platformi BlackBerry, s čimer bi razvijalcem programske opreme omogočili, da izkoristijo funkcijo »dotaknite se deliti« iz svojih lastnih aplikacij.


* Ob upoštevanju certifikatov omrežnega operaterja. Preverite pri lokalnem operaterju za razpoložljivost.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here