Vračanje pisala?

V aprilu 2010 sem napisal članek z naslovom Kaj je narobe z uporabo pisala ?, v katerem sem preučil izgube, ki so se pojavile pri uporabi modernih mobilnih naprav.

V tem članku sem rekel:

Ko smo pobrali pisalo, smo izgubili prepoznavo rokopisa. Ko je element na zaslonu majhen, smo izgubili določeno mero natančnosti.

in

Ampak je ideja o uporabi pisala na pametnem telefonu brez kakršnih koli prednosti? Ali je pisalo res tako slabo - potem smo navajeni za uporabo peresa v vsakodnevnih scenarijih. Tudi nekateri uporabniki iPhone-a so morali sčasoma kupiti pisalo za uporabo (Bog ne daj!) S svojimi igračami Cuppertino. Morda Sila ni tako črna ovca?

Razprava, ki je izhajala iz tega člena, je bila zanimiva. Nekateri so menili, da je bila pisala zastarela (seveda z ignoriranjem številnih scenarijev, v katerih bi uporaba pisala bila koristna). Očitno, nekateri od nas so zaobljubili, da sodobno računanje ni samo tipkanje, ščipanje in povečava.

Drugi so videli scenarije, v katerih je uporaba pisala koristna.

Vstopite: tablični računalnik HTC Flyer
GSMArena poroča, da je prvi poskus HTC-ja na tabličnem računalniku, Flyer ima pisalo kot dodatna oprema. Oh, njegova 7-palčna kapacitivna naprava je v redu, toda stylus deluje z njo, skupaj z nekaterimi dodatnimi multimedijskimi funkcijami, ki uporabnikom omogočajo, da označijo, risajo in poudarijo na tekstu, spletnih straneh in slikah.

Kako natančno bi grafično delo opravilo na tabličnem računalniku, če bi umetnik uporabil le svoje prste? Iz novice:

Ja, pravilno berete otroke. Mnogim je pisalo morda videti kot zastarela značilnost, ki je ostala od dneva, ko so bile uporne naprave na dotik občutljive, vendar Flyerjeva pisala ponuja veliko večjo vsestranskost kot katera koli pred njimi. Poleg tega, da ima večji nadzor nad opombami in zmožnost hitrega zapisa ali dveh, bi lahko dodajanje pisalnega vhoda zlahka postalo uporabno novo orodje za digitalnega izvajalca. IPad ponuja na primer celo vrsto aplikacij, namenjenih risanju in slikanju, vendar je omejevalni dejavnik v končni fazi uporabnikovi prsti. Vnos iz prsta verjetno ne bo tako natančen kot pisalo in z Flyerjem, lahko iz lesenih del izstopa cela nova generacija mobilnih izvajalcev.

Mislim, da je HTC dosegel sladko točko, ki jo bodo drugi proizvajalci zagotovo kopirali. In zdaj grafični oblikovalci, umetniki, arhitekti in celo številni drugi strokovnjaki in hobi lahko zapustijo svoje netbooks in zvezke doma in sprejmejo tablične računalnike.

Preberite tudi: Skype za Symbian zdaj podpira nove telefone Symbian in vključuje izboljšano kakovost klica

Če je to vračanje pisala, se tablete pravkar približajo računalniku glede funkcionalnosti in vsestranskosti.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here