Razlogi za razočaranje z Microsoftom in operacijskim sistemom Windows Phone

Leto 2014 je bilo leto značilnosti, navdušenje in mrzlica v mobilnem prostoru. Videli smo vzpon nekaterih mobilnih blagovnih znamk, kot so Xiaomi, ponovna oživitev BlackBerryja, postopno upadanje dobička Samsung-a, vedno večje profitne marže za Apple.

Kaj je Microsoft storil z operacijskim sistemom Windows Phone v zadnjem času je bil nespameten, nepravilen in nedosleden. Nekateri od njih so Windows Phone Phone zaostajali za tekmovanjem. Posledično so ljudje razočarani in izgubljajo zanimanje za ekosistem. Oglejmo si nekaj frustracij uporabnika Windows Phone.

Slab app ekosistem

V primerjavi z operacijskim sistemom Android in iOS Windows Phone nima veliko aplikacij. V njihovi trgovini z aplikacijami je približno 500.000, zato ste lahko prepričani, da bodo aplikacije zadovoljile vaše osnovne potrebe, zgodba se bo spremenila, ko boste začeli potrebovati katero koli »dodatno« funkcijo in nobena aplikacija ne bo zapolnila vašega hrepenenja.

Nekatere aplikacije v operacijskem sistemu Windows Phones so zadnje, ki prejemajo posodobitve, niso bogate z značilnostmi kot drugi protokoli v sistemu Android ali iOS. Windows Phones počakajo dlje časa, da sprejemajo posodobitve, aplikacije zaostajajo v funkcijah, zato je tipičen uporabniški občutek izpuščen in razočaran.

Aplikacije tretje strani so namenjene odpravljanju pomanjkljivosti katerega koli mobilnega operacijskega sistema in Windows Phone, ki nima takšnih ključnih aplikacij, se bo še naprej boril, pri tem pa se bo poleg tega pomikal nepopolnost. Morda jih bo Windows 10 rešil, Kdo ve?

Ni močnega vodilnega leta za leto 2014

Leto 2014 je skoraj konec in Microsoft ni nikoli izdal resnega vodilnega programa za WP. Vodilna naprava je kot nosilec zastavice za vse proizvajalce pametnega telefona ali OS, predstavlja najboljše od tistega, kar lahko proizvajalec ponudi - kot ob času sproščanja - in njegova referenčna točka za katero koli drugo napravo pa bo proizvajalec naslednji, bodisi mid-range, low-end ali drugo vodilo.

Prav tako se glasi: Huawei nova 4 ima zasnovo Infinity-O in trojno kamero

Najboljši telefoni, ki naj bi prišli iz Microsofta v letošnjem letu, so bili Lumia 930 in Lumia 1520. 930 ni resen vodilni v smislu svoje strojne opreme, specifikacij (v primerjavi z iOS in Android) in je prevladujoča teža. 1520 je phablet, ki ga ne morete imenovati kot vodilni telefon. Jasno je, da so ignorirali visokokakovostni trg in se osredotočili na proračunske serije.

Najboljša prodaja naprav Windows Phone je bila na spodnjem koncu, še posebej z Lumia 520. Lahko rečemo, da se osredotočajo na njihove prednosti, vendar se potem ne morejo preprosto prebiti in ob tem ignorirati vrh - linijski telefoni za navdušence pametnih telefonov.

Samo poceni telefoni ne morejo vzdrževati mobilnega operacijskega sistema in še ne vidimo naprave, ki bi dokazala, da je Windows Phone lahko uspešen na vrhuncu.

Odpravljanje njihovih aplikacij na Windows Phone

Microsoft je svojo pozornost posvečal razvijanju in izboljševanju svojih aplikacij na iOS in Android, pri čemer ignorira iste aplikacije na svojem Windows Phone. Na primer, različice Microsoft Office Mobile v napravah Android in iOS so milje boljše kot njihovi kolegi iz programa Windows Phone.

Kljub vsem tem pomanjkljivostim v operacijskem sistemu Windows Phone, agnostiki platforme še vedno najdejo nekaj, kar bi radi o tem. Dejstvo, da ponuja nemoteno doživetje na vrhu katerekoli strojne opreme, je ogromen podvig, za katerega se nekateri ne morejo pohvaliti, toda ko se prikažejo aplikacije in njena uporaba, se izkušnja izkrivlja.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here