Re: Zakaj se lahko držim Symbian na zelo konec

Nedavni članek Yomi, Zakaj se lahko držim Symbian na zelo konec, je tisti, ki je ustvaril veliko zanimanja. Eden poseben komentar, ki je pripeljal priznanja, je komentar Bigbrovarja. Zadevna pripomba je dala nekaj vpogleda, da se je spustila po spominskem pasu, komentatorji pa so zahtevali objavo v dupliki. Tukaj je, unedited, poleg uvajanja odstavkov, da bo bolj berljiva -


Naslednji dan sem imel ta pogovor s prijateljem. Sem mu povedal, kako Symbian je najboljši pametni OS obstaja. Ko gre za majhen odtis pomnilnika, napredno večopravilnost, majhen odtis podatkov in podaljšano življenjsko dobo baterije. Symbian je bil razvit v zgodnjih devetdesetih letih, ko je bil spomin zelo drag, mobilni CPU in baterija, ki je bila zelo draga in ko je segment pametnih telefonov še vedno nišan za nekaj telefonskih geeksov, zagotovo ne kot mainstream, kot ga imamo danes. Zato je bilo v operacijski sistem vključenih veliko optimizacij, pri čemer je bila ta omejitev upoštevana. Ta dolgoletna zapuščina simbija se je izkazala za dvojni rob meča, obstajala sta njegova najmočnejša točka in tudi najšibkejši.

Od leta 2004 uporabljam telefon s simbolom, ko je prišel Nokia 3650. To je bil naslednik naprave 7650. Spomnil sem se, da me je razkrila možnost delitve in dejstvo, da je bila aplikacija za vse, od razširitve fizične omejitve naprave (namestitev aplikacije, ki je omogočila telefonu, da snemanje videoposnetkov in celo predvaja mp3 datoteke) v aplikacije, ki se odrežejo proti Mosquito. Bila je čudežna naprava, ki jo uporabljam kot bralnik ebookov, slovar, biblijo, klic in zapisovalnik zvoka, seznam je bil samo neskončen. Še naprej sem uporabil številne simbijske naprave, od katerih so mnogi dodali presežke mojim 3650 izkušnjam, boljši fotoaparat, hitrejši CPU, več pomnilnika itd. Vendar je Symbian imel omejitev. Razvit je bil v dobi, ko internet ni bil mainstream in se je boril za vključitev nove tehnologije.
E-pošta izkušnje na symbian ni bilo nič, da bi pisali domov o, potem pa se je moral zanesti na aplikacije, kot so profimail za dostojno e-pošto izkušnje. ista stvar z brskalnikom. opera je prišla do rešitve.

Preberite tudi: Elephone S7 Mini Specifikacije in cena

S časom se je trend začel premikati. Symbian je bil razvit, ko so njegovi osrednji uporabniki bili geeks in je bil v bistvu zasnovan z njimi v mislih. Uporabniški vmesnik je bil zelo strmel in vedno potrebujete priročnik (ali izkušen uporabnik) okrog, da boste lahko razumeli nekaj vidika osi. Spomnil sem se, da se borim, kako priti do brezžičnih nastavitev skozi proxy (povezava z brezžično je vedno bolečina na symbian-ju - ne vem, ali se je to spremenilo s S ^ 3, čeprav) po težavah sem pogoltnil svoj ponos in se obrnil na google, tudi takrat sem še vedno vzel nekaj časa, da ugotovim.

Torej, medtem ko je zapuščina Symbian omogočila operacijski sistem z zelo majhnim pomnilnikom, ki je sposoben naprednega večopravilnost in nežen za baterije. Preprečila mu je, da je sprejela sorazmerno nove trende (ki niso obstajali ali niso bili prevladujoči v formacijskih letih simbija), kot so internet, družabni mediji, interakcije na dotik itd.

IPhone je prišel in spremenil igro, android sledil in še naprej dvignil bar, prepričan, da je ta OS Nekaj ​​nekaterih močnih točk symbian zaradi očitnega razloga, da so bili razviti s situ na terenu v obravnavo, spomin je veliko cenejši, internet je mainstream, socialni mediji je norma, in dotika interakcije je trend. Za ta operacijski sistem je bilo enostavno, ker jih ni bilo mogoče zadržati na starih starih načinih.

Prihodnost prihodnosti računalništva je mobilna, v prihodnosti pa ne najdem mesta za Symbian. Jaz za enega razvojni ekosistem povzroči bolečino za razvoj. UI je zelo umazan in datiran. Nekatere od teh težav bi lahko popravili Qt / QML in nov uporabniški vmesnik, ki temelji na njih. Toda Nokia nikoli ni imela potrpljenja ali zaupanja, da bi to videla. Kakor je zdaj. Symbian je mrtev. To je bila moja prva računalniška naprava. In ko se preselim v android (za katerega nisem navdušen), vem, da mi nič ne bi dalo vznemirjenja, ko sem se počutil, ko sem imel svoj prvi telefonski sistem.

Preberite tudi: 5 korakov za ustvarjanje mobilne aplikacije brez učenja kode (3. del)


Hvala, bigbrovar!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here