QWERTY bari opuščeni na Blackberry?

Če iščete pametni telefon s faktorjem sladkarije in QWERTY tipkovnico v teh dneh, je verjetno, da boste na koncu z Blackberry. Te možnosti so veliko večje kot pred leti.

Vidite, pred leti je več naprav na različnih pametnih platformah zaznalo QWERTY tipkovnico v obliki črtne kode. Imeli smo naprave Symbian, Windows Mobile in Palm poleg Blackberry.

Vendar pa je v zadnjih nekaj letih večina teh platform premaknila svoj poudarek iz QWERTY palic. Oh, še vedno obstaja veliko QWERTY naprav na trgu, vendar v hibridni obliki, ki združuje zaslon na dotik z drsnikom. Na obstoječih platformah je zelo redko QWERTY na palicah.

Osebno, ne glede na to, kako odziven zaslon na dotik, vedno sčasoma hrepenam po strojni tipkovnici QWERTY. Nedelja lahko mine. Včasih mesecih. Ampak moram imeti QWERTY! To je skoraj zasvojenost. Vem nekaj drugih. Gre za preference.

QWERTY palice so bile vedno Blackberry turf. Zaradi tega so postali priljubljeni. In medtem ko se večina drugih proizvajalcev močno premika, RIM še vedno drži na tleh. Druge mobilne platforme, ki so ponujale alternativne možnosti QWERTY, so se osredotočile na svoje mesto in skoraj pustile travnato površje izključno v rokah RIM in njihovega Blackberry OS.

Ena stvar je zagotovo, obstaja trg za strojno QWERTY v bar obliki, in RIM trenutno odločajo, da je segment trga pametnih telefonov. Ali bo Blackberry potegnil ali pa je umirajoča pasma? Ali strojna oprema Qwerty posveča dinozavri, ki prenašajo čas do apokalipse?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here