Hitra primerjava: Nokia N9 proti Nokia N8

Najboljši voditelji Nokia - N9 (levo) in N8 (desno)
Nokia N9 hodi po stopnicah zelo priljubljenega N8, ki že približno leto dni vlada na kamerapski džungli. N9 je verjetno tudi zadnja vodilna naprava družbe Nokia zunaj ekosistema WindowsPhone. Sumim, da od zdaj naprej ne bomo več videli Symbian vodilnih blagovnih znamk.

Pred nekaj tedni me je nekdo vprašal, ali bi za N9 padel N8. Takrat je bilo to težko vprašanje. Jaz sem pozoren na odgovore na takšna vprašanja, dokler ne doživim obeh naprav.

Torej, moj N9 je zdaj tukaj že približno en teden, in kot sem ponavljal, sem ga težko potisnil.

Mislil sem, da bom primerjal nekaj ključnih točk obeh naprav.

Fizične lastnosti
N9 je tanjši, vendar daljši in širši pri 116, 5 x 61, 2 x 12, 1 mm. N8 je 113, 5 x 59, 1 x 12, 9 mm.

Polikarbonatni unibody iz N9 ni ​​nič manj kot izjemna izdelava. N9 je najbolj seksi telefonov na bloku, in je telefon, s katerim želite biti viden.

Zaslon
N9 ima boljši prikaz: 480 x 854 slikovnih pik, 3, 9 palcev (~ 251 ppi gostote slikovnih pik), v primerjavi s 360 x 640 pikslami N8, 3, 5-palčni (prikaz gostote 210 ppi slikovnih pik). Oboje sta AMOLED in odporna stekla na steklu Toda zaslon N9 je popolnoma osupljiv.

Črnci so res črni in barve so živahne. S svojo krivuljo in polarizatorjem proti bleščanju, z N9 v polnem bleščanju tropskega sonca ni ničesar utripa. To je preprosto odlično in ga uvrstiti na najboljši zaslon na katerem koli telefonu, ki sem jih kdaj imel v lasti ali pregledati.

Preberite tudi: Ena uporabna funkcija, ki jo res potrebujem od WhatsApp (in tudi BBM)

Avdio
Na avdio sprednji strani, N9 Dolby Mobile izboljšanje zvoka; Podpora za slušalke Dolby, ki jih ima N8.

Poleg tega je zelo pomembno, da je zvočnik na N9 dobro nameščen na dnu naprave. To pomeni, da se vaši zvoki ne prikrijejo, ko telefon postavite na ravno površino. Dobro razmišljanje.

Razni notranji
Na notranji pomnilnik spredaj, N9 ponuja tako 16GB in 64GB možnost. N8 ponuja 16 GB. RAM na N9 je 1GB, v primerjavi z N8 256MB.

N9 ima vgrajeno Wi-Fi hotspot in deluje brez napora. Super! Samo to je velika privlačnost za mene. Trenutno imam težave z JoikuSpot Premium in Nokia Store na N8.

Spletno brskanje
Brskalnik N8 (tudi s Symbian Belle) se ne ujema z brskalnikom N9 na spletnem mestu WebKit2. Na N9 so uspešnosti uspešnejši, prav tako pa tudi boljše izvajanje standardov.

V smislu HTML5 združljivosti, na primer, brskalnik N9 je kilometer pred nami. Tukaj moj N8, ki teče Belle, ima 96 točk in nobenih bonus točk. N9 je dosegel 255 točk s 14 bonus točkami.

Procesor in moč
Z 1 GHz Cortex A8 CPU, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3630 čipov, N9 ustvarja več energije pod pokrovom preveč. N9 ima tudi greto baterijo - 1450MHz v primerjavi z enoto 1200MAh N8.

Boljši procesor na N9 pomeni, da so igre, grafika in splošne zmogljivosti boljši. Primerjal sem Need For Speed ​​Shift na obeh napravah in na N9 se veliko hitreje igra in igra tudi bolje.

Prav tako se glasi: Pozdravite prvi pametni telefon Windows 10 Mobile, ki bo uradno

Imel sem pomisleke glede upravljanja porabe energije N9, še posebej, ker je bil njegov prednik, N900, v tem oddelku slabo razporejen (glejte Akumulator Life on the Nokia N900).

Z veseljem vam povem, da ima N9 dobro upravljanje z energijo. Nisem prepričan, kdo je to nagradil še, čeprav GSM Arena poroča iz lastnega preizkusa, da je N9 8 ur 40 minut neprekinjenega predvajanja videoposnetkov v celoti. To je v paru z upravljanjem moči Samsung S8500 Wave, utrip Samsung Galaxy S II, vendar je izboljšal iPhone 4.

Kamera
Na sprednji strani kamere so specifikacije N8 (12 MP z Xenon bliskavico) še vedno obarvale N9 (8 MP z dvojno LED bliskavico) in ne pričakujem, da bi zmogljivost delovala v nasprotju s tem, kar predlagajo specifikacije.

Nekaj ​​naključnih testov, ki sem jih naredil (slike, ki prihajajo pozneje), so kamero N8 postavili pred strelcem N9 na številnih področjih.

FM radio
N9 tudi izgubi na radijski sprednji strani. Brez stereo FM radia; brez FM oddajnika.

Uporabniški vmesnik
Uporabniški vmesnik Symbian Belle, ki ga že izvaja moj N8, je odlična naloga. Samo tako da veš, Symbian Anna ni nič takega. Belle je daleč v igri.

Vendar, v primerjavi z uporabniškim vmesnikom Swipe na telefonu Nokia N9, se bojim, da moram odstraniti Belle. Vidiš, z uporabo N9 je tako veselje, da sem po nekaj dneh imela svojo običajno karto, ki je bila razrezana v microSIM in trajno vstavljena v N9.

Loose misli
Daj mi N9 kot boljšo splošno napravo, če pa moram vzeti tiste absolutno osupljive slike, moja izbira je N8.

Prav tako se glasi: Huawei Honor V9 ima 6 GB RAM - Specifikacije telefona

V tem času je absolutno čudovit Nokia N9 moj novi vsakodnevni pametni telefon. V tem času ne bi rad rad gledal z nič manj.

Na srečo, saj N9 deluje tako dobro, izgleda, da mi ni treba žrtvovati funkcionalnosti na spreminjajoči se sliki. Morda lahko pojedem torto in imam - funkcionalnost in izgled.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here