V prizadevanju za moj idealen mobilni OS ...


Poskušal bom ohraniti to zgodbo zelo kratko. To je grozilo glede moje nezadovoljstvo s sedanjim pridelkom mobilnih platform.

Všeč mi je Android za vsestranskost, vendar ne morem podpreti dejstva, da je to resničnost. Plus, do zdaj se mi zdi grdo.

Obožujem iOS za svoj fino uporabniški vmesnik, vendar ne morem živeti s svojim zaprtim sistemom. To je moja enaka težava z operacijskim sistemom Windows Phone - pravkar je preveč zaprta.

BlackBerry ni tako zaklenjen, in rad imam tiste strojne tipkovnice QWERTY. Toda te naprave so o najslabšem primeru zaustavitve in zaostajanja v vesolju pametnega telefona.

Symbian je bil središče - kot točka kompromisa - za vse prednosti in slabosti vseh zgoraj omenjenih platform. Bilo je zelo odprto, ni zaostajalo toliko, kot je BlackBerry, je imelo precejšnjo količino aplikacij in ni podatkov, kot je Android.

Symbian je ponudil vse, brez kakršnega koli sijanja. Dobiš idejo. Dala mi je vse, česar sem si želela, ne da bi me spravil na nič. Ampak Symbian je mrtev, in medtem ko je Belle čudovita ponovitev Symbianja, Nokia še vedno pošilja mešane signale o svoji prihodnosti.

Iz vseh teh "ekstremnih" platform. Potrebujem nekaj zdravja. Rabim nadomestni mobilni operacijski sistem za mobilne telefone, ki bi vzel mesto Symbian. Tizen? Še vedno v delih in samo Bog ve, kaj bo prineslo. Bada? Preveč nišo. WebOS? Duh!

Kaj je naslednje? Nazaj k tebi.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here