Premium Rush: Asus Zenfone 2 Pregled

Opomba: Ta pregled temelji na 16 GB / 2 GB RAM-a Dual SIM različici Asus Zenfone 2.

Asus Zenfone 2 je dobra naprava. Prihajajo v različnih variantah, čeprav so vsi podobni z nekaj spremembami strojne opreme. Najpomembneje je, da je to (relativno poceni) srednji telefon, ki poskuša ponoviti točno tisto, kar dobiš od vodilne naprave. Zakaj bi morali kupiti napravo Asus Zenfone 2? Je ta telefon vreden vaše gotovine?

Če pogledamo njegove ključne značilnosti:

 • 5, 5-palčni zaslon IPS, 1080 x 1920 pikslov, (403 ppi) z Gorilla Glass 3
 • Android Lollipop 5.0 odrezan z Asus ZenUI.
 • Intel Atom Z3560 čipset s Quad-core procesorjem 1, 8 GHz, PowerVR G6430 GPU in 2 GB RAM-a.
 • 13-megatočkovna avtomatska kamera z dvojno LED bliskavico, 4128 x 3096 slikovnih pik in video posnetek 1080p.
 • 5 MP spredaj kamere, s številom točk 2560 x 1920 pikslov.
 • 16 GB notranjega pomnilnika (11 GB uporabno) z režo za kartico miscroSD.
 • Podpora za dvojno kartico SIM, Oba mikro-SIM, dvojna pripravljenost.
 • Nepreklicna 3000mAh baterija, hitro polnjenje do 60% v 40 minutah.

Glavne pomanjkljivosti

 • Preveč bloatware.
 • Ni dostopa do podatkov SIM 2.
 • Nepreklicna baterija kljub odstranljivemu zadnjemu pokrovu.

Preberite celotne podrobne Asus Zenfone 2 specifikacije, kot tudi naše Asus Zenfone 2 Hands on / Unboxing pregled.

Strojna oprema in oblikovanje

Asus Zenfone 2 je elegantna 5, 5-palčna naprava z odlično kakovostjo izdelave in ukrivljenimi robovi. Sprednja stran ima rahlo veliko masko, ki je v spodnjem delu večja zaradi prisotnosti navigacijskih gumbov - ki žal nimajo zadnje luči.

Nekateri oblikovni elementi so bili ukradeni iz podjetja HTC in LG. Za prvo imamo zakrivljeno hrbtno stran (ki se počuti udobno za držanje) in od kasneje imamo zadnje gumbe za glasnost. Gumb za napajanje je nerodno nameščen na samem vrhu tega telefona. Morda se boste počutili leni, da bi ga dosegli in ga pritisnili, saj je imel srečo, da ima telefon funkcijo Double Tap to Wake / Sleep.

Preberite tudi: Reality Check: Nigerijski startups Norost

Na hrbtni strani sta dvodelna bliskavica, kamera, gumbi za glasnost in zvočniki na dnu. Zvočnik na hrbtni strani se zdi zelo velik, kot je stereo zvočnik, toda ob odprtju zadnjega pokrova je videti, da je zvočnik dejansko majhen. Dobro igra ASUS.

Programska oprema in prikazni uporabniški vmesnik

Asus Zenfone 2 je opremljen z Lollipop 5.0 OS, odstranjenim z Asusovim uporabniškim vmesnikom. Prilagojena koža ima obremenitve in obremenitve z bloatware. Predstavljate si lahko, da nas je Google Play priglasil s 56 posodobitvami aplikacij! Vse to lahko izbrišete in telefon bo še vedno funkcionalen.

Na drugi strani, ta telefon prihaja z veliko pečen v funkcij, ki so zelo koristne, intuitivne in zelo bistvenega pomena. Obstaja funkcija, ki vas opozori, ko katera koli aplikacija izprazni baterijo v ozadju. Obstaja enopredvajalni način, omogoča uporabo telefona z eno roko na zelo prilagodljiv in nastavljiv način. Obstaja preprost način, ki poenostavlja začetni zaslon in zaganjalnik. Druge pomembne omembe so način brez motenj in druge obremenitve tem in možnosti po meri s pomočjo privzetega zaganjalnika.

5, 5-palčni zaslon z ločljivostjo 1080 x 1920 pik in 403 PPI je bogat in poln barv. Uglaševalni koti so odlični in smo bili posebej navdušeni nad čutljivostjo sončne svetlobe - tudi pri najnižji svetlosti pod vročim soncem je vsak košček besedila kristalno jasen.

Kamera

Tukaj imamo zelo izjemno 13 MP kamero, ki ustvarja odlično ostre slike v dobrih svetlobnih pogojih, čeprav so slike v temnih in slabih svetlobnih situacijah nekoliko zamegljene. Obstajajo tudi različni načini, s katerimi lahko prilagodite svoje slike.

Preberite tudi: Hitrost, ki ubija: Infinix Zero 2 Review

5-megatrenska sprednja kamera Asus Zenfone 2 tudi meri s čistimi selfies in širokim kotom. Sami, posneti s to napravo, pridejo zelo čisto.

Multimedija

Predvajanje videa na tej napravi je izjemno, zaradi zelo ostrega zaslona. Privzeti video predvajalnik je obdelal vse, kar smo ga vrgli. Predvajanje glasbe je v redu. Nič čudovitega, čeprav je s slušalkami nekoliko boljši.

Večopravilnost / uspešnost
Asus Zenfone 2 je šef v smislu večopravilnosti in zmogljivosti. Ta telefon nikoli ni zaostal za celotno obdobje tega pregleda. Vse aplikacije in igre, ki smo jih poskušali, so tekli gladko. Rezultati so bili presenetljivi glede na to, da ta telefon nosi relativno nepreverjene procesorje Intel. Oglejte si posnetke zaslona svojih testov Antuntu Benchmark in Quadrant.

Življenjska doba baterije

Akumulator 3000 mAh te naprave dobro služi. Lahko vas popelje skozi en dan ali več povprečne uporabe. Z vklopom 3G, dvema nameščenima karticama SIM, 5-urnim predvajanjem filma in 5-urno vročo točko, smo pred tem telefonom odprli približno 12 ur močne uporabe.

Ali smo omenili, da obstajajo funkcije za varčevanje z energijo, ki vas obveščajo o aplikacijah za odvajanje akumulatorja?

Razno

Ena stvar, ki nas je žalostila s tem telefonom. ne morete dostopati do podatkovnih storitev na drugi SIM. To pomeni, da ne morete brskati po klicih SIM 2 in pošiljati besedil. Jasnost klica je ostra in slišna. USB OTG deluje. Imamo obvestilno luč, ki spreminja barvo glede na prejeto obvestilo.

Od 16 GB na papirju je uporabno le 11 GB. Pisave lahko spremenite, ne da bi morali koreniti. Obstajajo tudi krmilni mehanizmi na dotik in gibanje.

Preberite tudi: Odklepanje, roke in prve vtise s tehnologijo TECNO L8

Končne besede

Asus Zenfone 2 je čudovita naprava, ki vam omogoča snemanje visoko zmogljivih funkcij po relativno nizki ceni. S tem telefonom lahko dobesedno okusite veličino, ne da bi kopali globoke luknje v žepu. Veliko bloatware in No data SIM 2 sta niggling vprašanja, vendar hej telefon nima vse.

Predvsem sem se naučil, da se izkušnje razlikujejo po cenah, obstajajo "androids" in obstajajo "Androidi". Upošteva vse značilnosti Asus Zenfone 2 prihaja z, ta naprava je pravi prask za svoj denar.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here