Telefoni s programsko opremo Adups pošiljajo zasebne informacije na Kitajsko

Morda ste že slišali za Blu R1 HD. To je najboljši telefon na Amazon, in z dobrim razlogom; stane le 60 dolarjev. Vendar pa so lani novembra raziskovalci ugotovili nekaj o telefonu, ki je vzbudil več kot nekaj obrvi. Telefon je ujel pošiljanje zasebnih podatkov na Kitajsko. Podjetje za programsko opremo za vohunjenje, Shanghai Adups Technology, je to napako označilo kot napako. Vendar pa je bilo ugotovljeno, da ponudnik programske opreme še vedno počne isto stvar na drugih telefonih. Zdaj pa je programska oprema postala bolj skrivna o svojih dejavnostih.

Na nedavno organizirani varnostni konferenci Black Hat, so raziskovalci iz podjetja Kryptowire, varnostne družbe, razkrili, da programska oprema Adups še vedno pošilja podatke naprav strežniku podjetja na Kitajskem brez opozoril na ljudi. Kryptowire je dejal, da je opazil Adups pošiljanje podatkov, ne da bi uporabnikom sporočal vsaj tri različne pametne telefone. Vendar pa je predstavnik družbe Adups dejal, da je družba rešila težave že leta 2016 in da vprašanja ne obstajajo več.

Omeniti je treba, da so bili tajni podatki Adupsa, ki so bili namenjeni Kitajski, odkriti predvsem zato, ker je bil Blu R1 HD najuspešnejši telefon na Amazon. Vprašanje še vedno obstaja na drugih nizko profilnih napravah, glede na Kryptowire. Na primer, Blu Grand M, ki gre za med 60 in 75 dolarjev, je ta problem še vedno imel šest mesecev po tem, ko je Adups priznal svojo napako. Raziskovalec je ugotovil, da je telefon pošiljal podatke na Kitajsko, ki vsebuje seznam nameščenih aplikacij, uporabljenih aplikacij, edinstvenih identifikatorjev telefona, kot sta naslov MAC in IMEI ter tudi telefonska številka in ID stolpnice mobilnega telefona. Zdaj bi nekateri bolj agresivni vohuni poslali zgodovino brskanja osebe in zaznamke.

Preberite tudi: Izvozite datoteke na kartico SD v novi različici Dropbox za Android

Ta vohunska programska oprema ni bila najdena na napravah, ki stanejo več kot 300 dolarjev, saj se Adups večinoma namesti na cenejše naprave. Prav tako ni omejena na naprave Blu. Dejansko se zdi precej razširjena na pametnih telefonih nižjega razreda. Še vedno ni jasno, kaj se zgodi s podatki, ko pride do strežnikov na Kitajskem, čeprav.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here