Telefonske številke za zamenjavo uporabniških ID-jev in gesel?

Kolikokrat ste se poskušali prijaviti v spletno storitev ali aplikacijo v mobilni napravi in ​​ste že razočarani, ko ste vnesli svoje podatke za prijavo? Zlasti vnašanje zapletenih gesel je lahko bolečina. Prebral sem podrobnosti o novi nadgradnji na Fring na uradnem blogu, ko sem videl nekaj, kar je skočilo na mene kot potencialno rešitev bolečine pri prijavah na mobilni telefon. Ena od novih funkcij nadgradnje Fring je to: hitrejši in poenostavljeni postopek registracije (prek telefonske številke - namesto uporabnikaID / gesel) .

Da; premisli. Z vsako mobilno številko, registrirano za določenega posameznika, je vprašanje identitete določeno. Uporabite telefonsko številko za preverjanje pristnosti in presto! uporabniška imena in gesla so lahko zgodovina. To ni nekaj, kar še nismo videli. Uporabljate WhatsApp? Če je odgovor pritrdilen; se zavedate, da uporabniško ime in geslo nista potrebna za uporabo. Validacija se opravi prek vaše mobilne številke. To je primer, kako se to lahko izvaja, in se že uporablja.

Nimam vseh podrobnosti, ampak tukaj je osnovno načelo: vnesete svojo številko mobilnega telefona, da prek SMS prejmete kodo za preverjanje pristnosti, nato pa vnesite kodo za preverjanje pristnosti, da začnete uporabljati aplikacijo ali storitev. Hitreje in bolj udobno. Seveda obstaja potreba po mobilnih omrežjih za pošiljanje SMS v realnem času. Obstajajo morda potreba po nadaljnjih spremembah, vendar zamenjava uporabniških ID-jev in gesel s telefonskimi številkami zveni zelo pragmatičen pristop k preverjanju pristnosti na mobilnem telefonu.

Prav tako se glasi: ZTE Open (naprava Firefox OS): odklopi in prvi prikazi

Kaj misliš? Kakšne druge zamisli o tem, kaj naj zamenjajo uporabniške ID-je in gesla z mobilnim telefonom?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here