Morda je Lumia 920 res najbolj inovativen pametni telefon na svetu

Nekatere naprave so napovedane in na prvi pogled niso videti nič posebnega. Potem si vzamete nekaj časa, da jih podrobneje in ločeno pogledate in nenadoma rastejo na tebi, nato pa vas WOW. Zame je Nokia Lumia 920 ena od takšnih naprav. Naredil sem še en pogled na to osupljivo lepoto in kljub svoji začetni ravnodušnosti do nje najdem resnično privlačen pametni telefon in tisti, ki je vreden večje pozornosti.

PureMotion HD + zaslon
Začnimo s tehnologijo PureMotion HD +. Ta 4, 5-palčni zaslon vam omogoča uporabo rokavic (da, rokavice), ključe, pisalo, prstne nohte, v bistvu karkoli, za upravljanje telefona. Prav tako je razglašen kot najsvetlejši, najhitrejši in najbolj odziven zaslon na dotik na trgu. To, draga gospe in gospodje, je nekaj. Ampak tam se ne konča.

Brezžično polnjenje
To se morda zdi nepomembno, a ne čisto. V vašo najljubšo restavracijo se brez skrbi sprehodite in vaš Lumia 920 je na bateriji zelo nizek. Toda vaša klepetalnica »Hangout« ima na vsaki mizi brezžične polnilne plošče. Sedite in spustite svojo Lumia 920 na ploščo in nadaljujte, da uživate ob obrok ali pijačo ali oboje. Nokia se že ukvarja s kavo Bean & Tea Leaf, da dodaja tablice za polnjenje v svoje trgovine po vsej državi. Nekega dne bodo drugi proizvajalci izvajali brezžično polnjenje v svojih napravah, kot so WiFi hotspots, brezžične polnilne plošče bodo postale standard v restavracijah in restavracijah. To je nekaj.

Povečana realnost
Z vgrajeno napravo Nokia City Lens lahko samo usmerim Lumia 920 v mestni mejnik, da v realnem času dobim informacije o razpoložljivih storitvah in podjetjih na tem področju. Ni mi treba vnašati iskanega niti niti govoriti iskalne fraze. To je "Point-and-kill". Ni gospod, to je nekaj.

Preberite tudi: Opera Mini za Android dobi večjo stiskanje podatkov in več

Optična stabilizacija slike
Z vgrajeno optično stabilizacijo slike (OIS) je fotoaparat Lumia 920 narejen tako, da omogoča brezbarvne slike, tudi če roka ni stabilna. Zdaj, vsi so dober snemalec. To je nekaj.

PureView tehnologija
Inovativna inovacija podjetja PureView omogoča fotoaparatu Lumia 920 petkrat več svetlobe od drugih pametnih telefonov, ne da bi uporabljal bliskavico, zaradi česar lahko poskrbi za svetle, jasne in živahne slike tudi pri slabi svetlobi in v notranjih pogojih. Nokia trdi, da tehnologija PureView, ki jo najdemo v Lumia 920, "omogoča, da fotoaparat pametnega telefona vzame vrste slik, ki so običajno vidne le v samostojni SLR fotoaparatu". Vzorci, ki sem jih videl, pomenijo prepričljivo trditev.

Da; Nokia pokvarila začetne posnetke vzorcev, to pa je bila grdo afera, vendar so na novo sproščeni vzorci, ki jih je vzel Lumia 920, prav tako neverjetno. Oglejte si naslednjo primerjavo:


Kamerafon, ki lahko zajame to raven svetlobe v temi, je čista obrt. Zdaj, tukaj je dogovor: tehnologija kamere PureView z optično stabilizacijo slike in objektiv Carl Zeiss v elegantni velikosti pametnih telefonov so neusklajeni. 808 PureView ima lahko kamero s 41 milijoni slikovnih pik, vendar je Lumia 920 na nekaterih področjih premagal. Da; 920 je le 8, 7 milijona slikovnih pik, vendar sem vedno potrdil, da ne gre za megapixele, ampak kaj delate z njim. Kaj je Nokia naredil s fotoaparatom 920 je tudi neverjetno. Različno, da; vendar čudovito kljub temu. Želim tudi, da je ta otrok pakiral Xenon bliskavico za akcijske posnetke ponoči. Ampak, če lahko doseže zgoraj določeno stopnjo jasnosti, potem morda Xenon ne bo preveč zamudil. Samo morda. Toda v celoti je kamera Lumia 920 izjemna in daleč pred konkurenco.

Prav tako se glasi: pošiljke mobilne naprave presegajo 2, 4 milijarde, ko se tablični računalniki zaprejo na osebnih računalnikih

Po preoblikovanju vsote tega, kar predstavlja Lumia 920, moram biti pristran, da ne priznam, da je to res inovativna in prepričljiva naprava. Všeč mi je eleganten uporabniški vmesnik Windows Phone. Tukaj je energetsko učinkovit dual-core Snapdragon, kot tudi standardne izboljšave v operacijskem sistemu Windows Phone 8. Potem obstajajo lastne rešitve družbe Nokia, vključno z Nokia Maps. Kaj ni všeč? Bolj ko gledam na Lumia 920, bolj ga želim. Vsekakor se strinjam z zaključkom članka Forbesa, da če bi se zgoraj omenjene značilnosti pojavile na iPhone 5, bi ljudje mislili, da je to najbolj inovativen pametni telefon, ki je bil objavljen v letih.

Vse, kar je ostalo za Nokia (in Microsoft), da me zmaga, je lokalna podpora nigerijskemu trgu in možnost nakupa s trga z lokalnimi karticami. Dajte to, in Mister Mo bo prešel na Lumijo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here