Plačajte med brskanjem po omrežjih CDMA

Nekoliko časa je izraz mobilni internet v Nigeriji pomenil prevzem naročnine samo v eni od omrežij CDMA. Poleg tega je bila internetna storitev omejena na preprosto uporabo telefona kot modema - večinoma namiznih telefonov v zgodnjih fazah, kasneje tudi mobilnih telefonov. Brskanje po telefonu na nigerijskih omrežjih CDMA je bilo takrat nepričakovano.

K sreči so se stvari spremenile. Prihod GSM tehnologije je uvedel novo raven zavedanja, konkurence in storitev v nigerijski mobilni pokrajini - podobno temu, kar je odličen uporabniški vmesnik iPhone storil za globalno industrijo mobilnih telefonov.

Plačevanje med brskanjem po internetnih storitvah je priljubljeno med priložnostnimi uporabniki interneta - tistim, ki ne želijo mesečno plačati velikega plačila, vendar potrebujejo dostop do interneta za lahkotno brskanje in osnovno e-pošto. Običajno se GSM omrežja zaračunavajo za prenos podatkov, ne glede na to, kako dolgo je uporabnik ostal povezan. CDMA omrežja, pa zaračunavanje na minuto.

V omrežjih CDMA je to bilo zelo drago podjetje, pri čemer so nekatera omrežja zaračunavala kar za N7.50 na minuto, čeprav so nekateri še vedno blizu. Prevedeno, bi naročnik goril N450, da bi ostal eno uro neprekinjeno priključen. X zamišljen!

Nižje tarife
Tarife za plačilo, ko brskate po storitvah, so od tedaj padle in postale bolj prijazne do žepov. Tukaj so možnosti, ki jih imate na voljo v treh najbolj živahnih omrežjih CDMA:

  • Starcomms: N3.00 na minuto
  • Visafon: N2.50 na minuto
  • ZOOMmobile: vrh N6.00 na minuto; N4.80 na minuto izven vrha; N3.90 na minuto polnoči
Prav tako se glasi: MNP: Ali je praznovanje nujno?

Trenutno nimamo podatkov o tarifi Multilinks, saj na spletnem mestu te osebe ne najdemo takih informacij.

Visafone tarifa N2.50 na minuto je trenutno najbolj prijazna za žep, ki ji sledijo Starcomms pri N3.00 na minuto. Seveda morate pri izbiri ponudnika storitev upoštevati tudi kritje in druge dejavnike, zato opravite svoje raziskave.

Ali uporabljate katero koli od teh plačil, ko brskate po storitvah CDMA operaterjev? Želite deliti svoje izkušnje?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here