Preizkusi mobilnega naročnika interneta

To je gost post Colu Ajofaa. Pojasnjuje preizkuse, ki jih povprečni nigerijski naročnik trpi pri ponudnikih mobilnih storitev, bodisi na platformah GSM ali CDMA. Žalostno, nezaslišano, kot tudi smešno.

Objavlja se neodvisno. Kaj si prebral spodaj je tisto, kar je bilo objavljeno.

Oprostite, če je ta objava preveč dolga, vendar resnično želim to odstraniti z mojega prsnega koša za uvrstitev kogar koli, ki ne ve, kaj lahko vstopijo v nigerijski mobilni internet.

Kaj se [* Bleep! *] Dogaja s telefonskimi internetnimi storitvami v Nigeriji? Je to tipično samo za črno Afriko? Plačal sem skozi nos, da dobim internet iz telefonske storitve * wannabe sledge-hammer *. Omenil bom celo svoje ime! Bilo je O-NET, v redu? HUWEI sem kupil fiksni brezžični terminal. Rekli so mi (no, en sam s katerim sem se ukvarjal), da je to najboljša stvar.

Sem vprašal fanta: Kako naj nastavim svoj računalnik, potem? Ali ne dobim, veš, PRIROČNIK?

Pogledal me je, kot da je oglaševal * ZAPRTO. * Oh NE. * I * ne morem * MOGATI * konfigurirati internetne nastavitve z * MYSELF! * Samo nadrejeni intelekt Arcane Brotherhood Mumbo de Jumbo bi lahko rešil čudovito nalogo konfiguriranja računalniškega sistema na internet. Moral bi vzeti računalniški sistem v ... [* Drum Roll! *] * (Echo = on) GIBANJE CON-FIGURE-NATION-NNN (echo = off)! *

To je bilo na mestu, ki je bilo približno 3 km od mesta, kjer smo bili. Bila je znotraj ene od teh groznih, groznih krajev, kjer naj bi enako ljudje shranjevali in odstranjevali denar. 1% svojih pokroviteljev ima v lasti 99% denarja, ki ga tam hrani, nikoli pa vam ne daje, medtem ko 99% pokroviteljev deli 1% denarja. Ta stvar je v šali imenovana "banka". Nikoli ne dobim bank. Zakaj zlahka posojajo denar ljudem, ki ga ne potrebujejo, in praktično to popolnoma zavračajo tistim, ki to počnejo?

Kar mislim je, da ko mi je bilo povedano, da je bila konfiguracija računalniškega sistema izvedena znotraj "banke", sem že vedela, da se to ne bo dobro končalo! Tedaj moj računalniški sistem je tehtal skoraj tako kot jaz. Hotel sem samo iti na spletu - nisem želel kile!

Ali mi ne bi dal samo nastavitve? ([* Bleep! *] Je vsaj opazil, kot da je MISLILO reči "DA.") Njegov odgovor je bil v bistvu: ne morem mu samo dati [* Bleep! *] Denarja - sem kupil, ali kaj?

Predal sem denar.

Po preučitvi logistike, preverjanja moje zgodovine in tako, sem šel in naredil nekaj, česar nisem čudno naredil: kupil sem svoj prvi prenosnik. To sem štel za nepotrebno ekstravaganco, saj lahko za en prenosni računalnik (nov ali * Tokunbo *) dobite kot tri namizne računalnike ali dva stolpa računalnika enake moči. Sem ga naložil in ga odnesel v "banko", približno en teden po plačilu za tako imenovani "račun za internet".

Prvi šoker je bil, sem bil obveščen, da se moj račun šteje od DANA, ki sem ga plačal, ne od dneva, ko so začeli račun. Moj odgovor (izpuščanje vseh nepotrebnih bitov) je bil, da sem bil prvi tip v mojem oddelku, ki je kupil ta koncert, tako da, če me bodo izdali, GOOD LUCK prisilil druge moje sodelavce v naročanje. To je imelo enak učinek, kot jih ima raca na policijskem džipu, ki ga je preteklo. Predpogoj za nekatere poslovne skrbi je, da podkupitev najetih rok ne sme presegati minimalne ravni obveščevalnih podatkov, ki je potrebna, da ne bi razumeli resnih groženj.

Šokerjeva številka dva je bila, da ne samo, da sem moral dati svoj laptop-zdaj najcenejši posamezni izdelek, ki sem ga imel v lasti-, ampak sem moral gledati, kot so- vsi trije - niso uspeli vstaviti naprave USB. Bilo je to * bimbo * (v Nigeriji, dekleta LIKE se imenuje "Bimbo!" Postane še slabše, GUYS pustite, da se imenujejo BIMBO- in stojijo naravnost, in vodijo popolnoma srečno življenje! Če bi bil imenovan "Bimbo, " sem nikoli ne bi preživel osnovnih šol!), ki so poskušali USB priključiti v občutljivo vrata! Zdaj sem vedel, zakaj so to počeli, banka: Če bi začel zadavljati kateregakoli izmed njih, bi varnostniki od mene pretepli [* Bleep! *]. Zakaj bi drugače imeli samo en moški, da bi vzel moj denar in mi poslal tri fantje, da bi "konfigurirali" svoj sistem?

Šokerjeva številka tri: Po 20 minutah (od trenutka, ko je prišlo do mene, da bi začel to čas) je kolega priznal, da ne naredi napredka pri pridobivanju prenosnega računalnika, da samodejno prepozna programski modem cd, in POMEMBI, kaj se je dogajalo. To je bil tako nenavaden koncept, skorajda nisem mogel verjeti, da se je to zgodilo. Ta kos [* Bleep! *] Je dejansko menil, da * jaz * lastnik * morda ZNANI NEKAJ! Na kratko sem odgovoril, da je verjetni razlog za prenosni računalnik, ki samodejno ne namešča modemskega programa, ta, da sem jo že namestil. Presenečeni so bili.

KAKO, kolega vprašal neresno, ali sem (samo kupec, s samo 5 letnimi izkušnjami pri ravnanju z računalniki) sposoben narediti to? Prebral sem priročnik, sem odgovoril. Videl sem, da je mislil, da je to povsem radikalna ideja! Tudi njegovi partnerji.

Zdaj, ko se je Mount Everest iz deduktivnega sklepanja zmanjšal na molekulo, je bila zgrajena po več kot dveh desetletjih skrbno vključene nigerijske vzgoje, mogoča nadaljevanje konfiguracije mojega sistema. Ugotovil sem, da se bom sama spoznala, zakaj sam tega ne bi mogla storiti doma. Prav.

Po približno tridesetih minutah in več telefonskih klicev, verjetno, da bi operater omogočil nekaj (ko sem namestil vse, kar je napisal tuji priročnik, sem poklical operaterja čez vikend in vprašal, kaj naj naredim naslednje. Operator je dejal, "Te informacije ne podajamo") je priznal, da ne more povezati mojega spletnega mesta z internetom.

"To je Dialog Box, " se je pritožil. "Ne daje ustreznega dialoga. Če ste uporabljali Windows 2000 ali XP ... "" XP? Kaj? Nikoli! «Sem prisegel. (V tistem času sem se izogibal, da bi imeli kaj opraviti z novimi in sumljivimi operacijskimi sistemi Windows XP, prav tako pa se izogibam temu, da bi imeli kaj v zvezi z Widows VISTA danes. Bleep! *].)

"Ne glede na vrsto operacijskega sistema, ki ga uporabljam, ne bi smelo biti pomembno, " sem mu povedal. "Samo zato, ker uporabljam Windows Millenium Edition, ne morem misliti, da sistem ne more dostopati do interneta."

»Nastavil sem sisteme, « je rekel s svojim dostojanstvom: (Nekdo se trudi, da bi se poklical k tebi, kdo je krajši od vas, je vedno smešno, razen če ima pištolo ali ključni del anatomije. .) "Z uporabo Windows VISTA, XP, 2000, 98 in 95 (na kateri točki sem vedel, da laže). Nikoli prej nisem imela težav z operacijskim sistemom Windows Millennium! Nihče še nikoli ni prinesel takega sistema tukaj! "

Res sem bil utrujen, to bi bilo bolj šokantno številka pet, vendar sem se navadil na situacijo. Vztrajal je, da moram namestiti operacijski sistem Windows XP na mojo jasno označeno »Made for Windows 98? Pentium II. Nisem niti prepričan, da je to mogoče. Rekel sem mu, da ne nameravam zapustiti brez podatkov o konfiguraciji, zato sem jo lahko namestil na svoja namizja doma in v pisarni (jaz sem bil prvi, ki je prinesel računalnik v naš oddelek. Nismo bili povezani z internetom dni, in vsak človek je storil tako, kot se je zdelo v njegovih očeh.)

Prišla je šokerjeva številka šest in se je dobro počutila.
Podatki o konfiguraciji, ki jih O'NET ne daje "zgolj strankam, ki so plačali več kot N10.000 za svoj neželeni internet, so sestavljali:

DIAL-UP telefonska številka: # 777 #

USERNAME: vaša celotna telefonska številka O-Net.

PASSWORD: Vaša telefonska številka O-Net, MINUS "036? predpono.

TAKO VSE, VSAKE POTREBI, da končate konfiguracijo. Njihov tako imenovani inženir bi mi to lahko dal PRVI MINUT, namesto tega sem moral trpeti uro mučenja, ki je bila v rokah z moroni, katerih IQ-ji so bili dekleta velikosti modrc. V palcih.

Kasneje sem se naučil, da je ta vrsta računa norma v, recimo, Ameriki, in podatki o konfiguraciji so splošno znani. (Uporabniško ime = e-poštni naslov; Geslo = ISP [E-poštni naslov, ki ni nikoli nič pred @ in @ samim].)

Zakaj naj bi ljudje želeli, da bi se počutili kot nekakšna vrsta * BIG-SHOTS * ZA ZNANJE * SACRED-SECRET ZNANJE, * KI JIH JE TREBA USTREZNO POJASNITI? Tudi če imajo ponudniki telefonskih storitev dostop do brezplačnega brskanja, zakaj ne bi povedali? Če bi bila to nekakšna "varnostna vrzel", ki je ne bi smeli uporabljati, zakaj jih ne bi mogla zapreti enkrat za vselej? nekdo pozna pomembne podatke, ne glede na to, in ne pove tistemu, ki mora vedeti!

Trenutna stopnja za omogočanje brezplačnega brskanja v Nigeriji je zdaj N5, 000. ZAKAJ?

Samo zato, ker je večina ljudi, ki si lahko celo privoščijo opremo (telefon GPRS), IGNORANT - nihče jim nikoli ni povedal Good Stuff in ne vedo, kam naj iščejo.

(Osnovna afriška kultura je NIČNA pomembnega znanja, ker je znanje že tradicionalno poročeno s čarovništvom, čarovništvom in demonizmom. Če ste se naučili, da vaš * Don Juan * čarovniški mentor ni osebno žgal za vas, bi lahko dobil zmeden z nekaj duha, ki ga ni obvladal. Mnogi naši ljudje so vzgojeni, da se ne želijo naučiti. Če vprašate nigerijskega študenta, zakaj ne poznajo stvari, je tipičen odgovor, ki je povedal v apatični nihanje ton: "Nismo bili pripravljeni!")

Ustvarjanje bistvenih informacij o steklenicah je predpogoj za neupravičeno izkoriščanje in zadavljenje do dobesedne smrti s strani zatiralcev. To bo smrt vseh nas.

Ko me je O-Net dejansko zaračunal za teden, preden je bil moj račun omogočen, sem, kot sem navedel, zavrnil, da ga obnovim. Našel sem, da je počasen v primerjavi z našim univerzitetnim internetom, ki stane del tistega, kar so zaračunali. Samo en druga oseba v mojem oddelku je kdaj naročila, in to je storil pred mano. Rutinsko prenesem datoteke, ki presegajo 10 MB velikosti (stripi in knjige) in hitrost prenosa, ki pade na manj kot 5kb / s, ne glede na to, da je manj kot 50kb / s, je velika šala.

Ponudniki storitev ne morejo pritožiti, da: "Oh, tam je samo toliko strank! Vse vam ne moremo hitro dostaviti! «To je neumna ideja in razmišljanje, ki se uporablja v ELEKTRIČNI NAPAJALNIKI, VODNO PONUDBO, IZGRADNJA CESTN ter kakovost izobraževanja in zaposlovanja v naši državi!

Če ne veste, kako upravljati podjetje PREBERNO, PRIČAKUJETE in se potrudite za nekoga, ki ne! Ampak ne v Nigeriji! Ko ljudje ne vedo, kaj počnejo, in vržejo sisteme, ne dobijo OUT-oni dobijo RAISES! Predstavljajte si, če ste šli v nekaj lepo majhno restavracijo in se zelo cenili za odličen obrok. Vi ste eden od, na primer, 100 strank na dan. Potem, ko nekaj novih korporacij ali nekaj vstane v mestu, strankam gre do 10.000 strank na dan. Zakaj bi to vplivalo na velikost ali kakovost vaših obrokov? Kako si lahko plačate enako količino za obrok, ki je 1% velikosti, za katero ste verjeli, da je "standardna", kajti upravitelj pravi: "Sredstva so omejena in moramo dati enako količino vse stranke. (Ne želite goljufati drugih strank, kajne? ARE YOU CHEAT?) * * Olde Jedi Mind-Trick * se uporablja, da se počutimo slabo, ker smo zahtevali blago in storitve, ki smo jih plačali.

Kako lahko rečemo, da se mora kakovost in obseg plačil, ki jih plačujemo, zmanjšati, ker se je število sesalcev, ki jih prodajajo CLIENTS, iste storitve, povečalo, KAKO KAKO PLAČIMO NE SMRTI? Ali obstaja še kakšna druga država, katere ljudje so tako zlobni, kot smo mi, ali pa smo samo mi?

- Kolu Ajofaa

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here