Opera Mobile se je vrnil na Maemo - z različico 10

Fantje v operi so vroče kaditi, saj se zdijo nagnjeni k postavitvi operacijskega sistema Mobile na vse mobilne platforme. Pozdravite prvo zgoščenko predogleda Opera Mobile 10 za Maemo mobile OS, zlasti za Nokia N900 in N800 / N810.

Iz Opera Labs:

V letu 2005 je Nokia izdala Nokia N770. Vključeni spletni brskalnik je razvila Opera Software. Leta 2008 se je Nokia odločila, da preneha vključevati Opera z Maemoom, namesto tega preklopi na brskalnik, ki se razvija interno. Današnji grafični predogled označuje našo neuradno vrnitev na platformo Maemo po nekaj več kot treh letih odsotnosti.

Ta Maemo različica operaterja Mobile 10 je bila ustvarjena kot hobi projekt majhne skupine razvijalcev v prostem času. Skupaj je bilo za ustvarjanje sprostitve porabljenih približno šest tednov. Treba je poudariti, da to ni uradno podprt izpust. Kot taka ni opravila običajnih postopkov zagotavljanja kakovosti in se včasih morda ne počuti kot polirana ali popolna kot uradna izdaja. To tudi pomeni, da morda nikoli ne bo "končna" izdaja operacijskega sistema Mobile 10 za naprave Maemo, saj je to še bolj zabavno, če dodate sijoče nove funkcije namesto popravljanja dolgočasnih starih hroščev.

Predogled gradnje vsebuje iste funkcije, ki so na voljo v operacijskem sistemu Opera Mobile 10 za pametne telefone Symbian in Windows Mobile. Te vključujejo hitro in ekonomično brskanje s Opera Turbo, zaznamkom in sinhronizacijo hitrega klica z drugimi izdelki Opera in seveda več zavihkov.

To zveni, kot da prihodnost ni negotova za Opera Mobile na Maemo. Vendar pa je ta gradnja mejnik za Opera Mobile na dva načina: to je prva javna izdaja operaterja Mobile, ki vključuje nov motor Javascripta Carakan-Opera, in je tudi debut za mobilno prenašanje njihove Vega knjižnice za upodabljanje, ki je med drugim tudi odgovoren za vse razburljive nove oči, kot so CSS3 zaobljeni koti in senčni učinki.

Preberite tudi: VMK Elikia ni prvi afriški oblikovan pametni telefon

Opera Mobile 10 na Maemo podpira tudi portretno upodabljanje poleg drugih standardnih funkcij Opera Mobile.

Upoštevajte tudi, da obstaja nekaj znanih težav s to različico za predogled, zato pazite na naslednje:

  • Adobe Flash in drugi vtičniki niso podprti.
  • Zaskočitev zaslona je morda vidna pri premikanju, še posebej v pokončnem načinu. Pričakujemo, da bomo to popravili v prihodnji posodobitvi.
  • Vgrajena zaslona na zaslonu ni podprta. Uporabite fizično tipkovnico ali tipkovnico na zaslonu, ki je vključena v Opera Mobile.
  • Ni podpore za upravljanje porabe energije. V praksi to pomeni, da če odprete stran z animacijami in pustite, da Opera deluje, boste kmalu uporabljali telefon. Napajanje je izpraznjeno tudi, če Opera deluje v ozadju in / ali je zaslon izklopljen.
  • Če nastavite Opera kot privzeti brskalnik, na primer z namestitvijo brskalnikovega brskalnika, se bo vsakič, ko odprete povezavo iz zunanje aplikacije, odprl dodaten prazen zavihek.

Če naletite na težave, bo Opera cenila vaše poročanje o teh hroščih in težavah s pomočjo čarovnika za bug ali na njihovih forumih.

Osebno ne vidim nobenega brskalnika, ki bi zamenjal MicroB na mojem N900, toda Opera Mobileu bom poklonil samo za zabavo. Vendar lahko uporabniki N900, ki iščejo način shranjevanja pri uporabi pasovne širine, morda skušajo igrati s tem.

Reke za Hussein za vrsto-off!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here