Ena poslovna lekcijo iz bloodbate pametnega telefona

Ko sem se kot študent odraščal, mi je oče vedno povedal, kdaj je čas za izpite: "Najprej preprosta vprašanja. Potem se lahko kasneje spopadeš s težkimi. "Našel sem to, da je zelo dober nasvet, saj sem v življenju izpustil zelo malo izpitov. Prav tako v podjetju najprej rešite enostavne trge, nato pa potisnite še strožje. To je preprost zdrav razum. Toda nekatere od najbolj izstopajočih tehnoloških podjetij našega časa niso uspele pri tem.

Dovolite mi, da sliko še bolj fotografiram. Ko si šibek, ni čas, da bi poskušali osvojiti sovražno ozemlje. Ne bodite takoj kot agresor na sovražnem ozemlju. Zgradite svojo moč, tako da najprej vzamete preproste cilje. Zgrabi zmogljivost, kot greš. Pojdite na nizko viseče sadje in izkoristite vse, kar si zaslužite na tem, da se lotite višje plodovke.

Leta nazaj, ko je Nokia sprejela Window Phone kot platformo za pametne telefone, so se odločili poskušati osvojiti ameriški trg. Rekel sem, da je bila slaba ideja. Morali so se osredotočiti na to, kje ležijo njihove prednosti in jih nato graditi. Bili so v položaju slabosti. Vlaganje preveč sredstev v osvajanje sovražnega trga je bila slaba ideja. Poskušali so. In to ni uspelo. Danes Nokia še vedno nima ameriškega trga, vendar njihovi telefoni Lumia najbolje delujejo v regijah, kjer je bila Nokia že tradicionalno močna - nastajajoča tržišča. Lumias leti s polic v Južni Ameriki, Indiji in Nigeriji.

Preberite tudi: To so ponudniki storitev, ki vam pošiljajo SMS sporočila

Kaj pa BlackBerry? To je bilo podjetje, ki se je v zadnjih letih borilo zaradi številnih razlogov. Obravnavali so enega od njih - ustvarjanje novega sodobnega operacijskega sistema, nato pa žal neuspešno ignorirali to preprosto lekcijo. Namesto da bi pritiskali nove pametne telefone OS10 na trgih, kjer so bili tradicionalno močni, se je BlackBerry odločil, da se - z besedami prijatelja - outApple sami. Nove BB10 naprave so bile prekomerne in nerealne na najmočnejših trgih BlackBerryja. Ne uspe.

Ko je v popravi, potisnite, kje ležijo vaše prednosti in kjer imate pripravljen trg. Potem poskusite težje od tam. Res je zelo preprosta. Medtem ko sta se družba Nokia in BlackBerry borila proti ameriški fronti (trg, ki jim je trenutno sovražen), so se novi udeleženci odpravili na lažje trge in uspevali. TECNO zasluži denar iz Nigerije in drugih afriških držav. Xiaomi, Lenovo in drugi uživajo ogromne dobičke z drugih razvijajočih se trgov. Za TECNO ali Xiaomi bi bilo neumno, da bi na ameriškem trgu odnesli besedo iti. Huawei je poskusil (nekako) - in ni uspel. Huawei še vedno preživlja, ker na ameriškem trgu niso premagali svojih virov, pri tem pa niso upoštevali tradicionalnih področij moči. Pametni so bili dovolj. Mobilni proizvajalci lahko uspevajo zunaj sovražnih okolij in še vedno sila, s katero se lahko računate. Toda, če se kdo odloči poskusiti na takšnih sovražnih trgih, se morajo najprej osredotočiti na trge, kjer so močni in imajo pripravljene kupce.

Preberite tudi: Pregled: Glo appstore za Android

Če želi Microsoft po pridobitvi mobilnih oddelkov družbe Nokia doseči uspeh, mora ta strategijo izvajati. Če ne, bo nekaj let po tem nakupu potrjena neuspela avantura. Naraščajoči trgi imajo ključ do uspeha pametnega telefona za Microsoft.

Kot poslovna oseba sem našel očetov nasvet, naj bo zvenel. Čas je bil, da sem pod pritiskom izstopil iz mojega področja pristojnosti in pripravljenega trga. Vedno se je končalo slabo. Na koncu sem se naučil, da je bila lekcija resnična za poslovanje, kot je na izpitih. Ste poslovna oseba ali podjetnik? Zapomnite si to lekcijo od dedka Mo: Pri izpitu najprej najprej rešite preprosta vprašanja, nato pa se lotite težkih vprašanj. Kadar je malo sredstev ali v slabem položaju, se osredotočite na svoje prednosti in preproste trge. Z drugimi besedami, diskretnost je boljši del valor.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here