Nokia bo prodirala nove trge - CEO

Predsednik in direktor korporacije Nokia Stephen Elop pravi, da je nova strategija pametnih telefonov Nokia katalizator, ki bo mobilnemu velikanu pomagal prodreti na ameriški trg in druge trge, kjer Nokia ni prevladujoči igralec. Stephen Elop je govoril v Dubaju na medijski okrogli mizi z novinarji, ki so bili na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Rekel je, da je bilo vse, kar je bilo vzpostavljeno, da bi zagotovili, da telefon Nokia Windows ponuja potrošnikom čudovito doživetje. Vendar pa ni bilo specifično, kdaj naj potrošniki po vsem svetu pričakujejo uradno izpustitev pametnega telefona. Gospod Elop je razkril, da bodo prednostni trgi najprej obravnavali pred drugimi trgi.

Gospodin Elop je v trgovini Ovi, ki je zaščitena platforma za aplikacije, igre, navigacijo in druge storitve Nokia, trdil, da se platforma po začetku uporabe telefonov Nokia Windows ne bo zavrgla. Gospod Elop je tudi poudaril, da bodo nizkoročne naprave, zgrajene na Symbianju, še naprej komplicirale strategijo pametnega telefona. Nokia dominira na svetovnem trgu mobilnih telefonov, vendar je zdaj izziv v kategoriji pametnih telefonov

Izvršni direktor Nokia je dejal, da je zelo zadovoljen s prispevkom tržišča na Bližnjem vzhodu in Afriki do skupne uspešnosti družbe Nokia. Dejal je, da bo tak prispevek ustrezal naložbam.

Gospod Elop je bil zelo optimističen glede možnosti družbe Nokia v svetovni mobilni industriji. Povedal je, da je od svojih partnerjev, telekomunikacijskih operaterjev, potrošnikov in nokia osebja prejel izjemno podporo in dobro voljo, da bi razvil novo strateško usmeritev mobilnega velikana.

Nokia je po številu tržnih deležev največji proizvajalec mobilnih naprav na svetu. Poleg svojega vodilnega statusa kot proizvajalca naprav Nokia hitro postaja vodilni ponudnik rešitev v konvergentni internetni in komunikacijski industriji, ki ponuja internetne storitve, ki uporabnikom omogočajo, da doživljajo medije, sporočila, zemljevide in igre. Pred kratkim je začela Nokia E7, ki velja za enega najpametnejših telefonov na stabilni Nokia.

Preberite tudi: Kako prekoračiti pametne telefone Android in povečati hitrost procesorja

Osagie Ogunbor
Vodja komunikacij
Nokia West Africa

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here