Torej se je Nokia dvakrat ustrela v nogo od Symbian do Windows Phone

Prva faza:
Nokia je morala zamenjati svojo platformo za pametne telefone, Symbian, ki je vodila več kot 40% globalnega trga pametnih telefonov. Nokia je imela logično in tehnično dobro prehodno načrtovanje.

S sprejetjem Qt-a kot razvojne platforme je bil načrt seliti iz Symbianja v MeeGo, pri čemer sta obe platformi podpirali Qt.

Druga faza
Novi predsednik uprave družbe Nokia, ki ga je pripravil odbor, je Symbian razgalil platformo za gorenje, opustil migracijsko pot do MeeGo in napovedal sprejetje operacijskega sistema Windows Phone 7 kot svoje primarne platforme za pametne telefone.

Potem je Nokia razkrila peščico pametnih telefonov, ki vodijo novo platformo.

Prizorišče tri:
Microsoft je napovedal Windows Phone 8 takoj, ko je Nokia predstavil svoj prvi telefon pametnih telefonov Windows Phone 7.5, napovedal pa je tudi, da Windows Phone 8 ni združljiv z različico v7.5, ki pravi, da je novi operacijski sistem povsem drugačen.

Fallout
Milijoni uporabnikov operacijskega sistema Nokia Windows Phone so razočarani, če vsaj rečemo.

Plus, po vsej verjetnosti, na enak način, kot je spodaj padel iz Symbian prodaje po "pekočo platformo" govor, prodaja Nokia trenutnih telefonov Lumia bo verjetno zastoj zaradi pomanjkanja posodobitev.

Moj komentar
Odpravil sem svoja čustva in mirno gledal, kako se razvija saga Nokia. Z vsakim dnem je bilo jasno in jasno, kaj se je dogajalo.

Še nikoli prej nisem videl takih grozot in takšnih takih stvari, ki jih je izvedla katera koli družba, ki jo poznam. Očitno je Nokia napovedal propad Symbian, ki je popolnoma vedel, da je Win Phone 7.5 bil slepi konec? Zakaj niso pritisnili Symbian za eno ali dve leti in potem začeli enkrat za vselej z Win Phone 8?

Preberite tudi: Predstavitev Good Secure EMM Suites iz BlackBerryja

Kakšen lokalni džin so ti ljudje kajenje? Tukaj je dosledno uničenje vsega, kar je Nokia zgradila že leta. Tukaj je dosledna kršitev zdravega razumevanja in vseh poslovnih načel.

Tukaj je nova Nokia - slaba senca svojega starega jaza. Nokia se je ustno ustrelila z gretjem platformo. Nokia se je s storitvijo Windows Phone 7.5 znova ustrelila v nogo.

Torej, svoj nov začetek znova z Win Phone 8. Po tem nov začetek z Win Phone 7.5.

Ni veliko prepuščeno domišljiji, kako bo Nokia na tem realnem showu - mrtva, kupila ali večno poslana kot majhen igralec. Tako kot enkratni številka ena, Motorola, je zdaj.

C'est fini.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here