Nokia zagotavlja finančne cilje in napovedi, povezane z novo strategijo

Nokia je predstavila novo strateško usmeritev, vključno s spremembami v vodstvu in operativni strukturi, da bi pospešila hitrost izvedbe podjetja v dinamičnem konkurenčnem okolju. V zvezi s to novo strateško usmeritvijo je Nokia postavila nove finančne cilje in napovedi za Nokia in industrijo mobilnih naprav ter za Nokia Siemens Networks in mobilno in fiksno infrastrukturo ter povezane storitve.

Cilji in napovedi za Nokia in industrijo mobilnih naprav
Nokia pričakuje, da bo rast prihodkov v industriji mobilnih naprav v letu 2011 in v daljšem časovnem obdobju posledica nadaljnjega sprejetja pametnih telefonov s strani potrošnikov po vsem svetu in nadaljnjega sprejetja mobilnih naprav in storitev, zlasti na razvijajočih se trgih. V dolgoročnem obdobju Nokia pričakuje, da bodo bruto marže v industriji mobilnih naprav postale pod pritiskom zaradi konkurenčnih dejavnikov.

Zaradi začetka strateškega preoblikovanja družbe Nokia 11. februarja 2011 so obeti za poslovanje z napravami in storitvami v celoti izpostavljeni velikim negotovostim, zato Nokia meni, da trenutno ni primerna za letne cilje za leto 2011. Vendar pa Nokia pričakuje, da bo še naprej zagotavljala kratkoročne četrtletne napovedi, ki bodo pokazale njen napredek v vmesnih poročilih družbe in letne tarče, če to omogočajo okoliščine.

Nokia pričakuje, da bodo leta 2011 in 2012 postala prehodna leta, saj podjetje vlaga v izgradnjo načrtovanega ekosistema z Microsoftom. Po prehodu je Nokia usmerjena v dolgoročnejše:
• Naprave in storitve neto prodaje rastejo hitreje od trga.
• Operativna marža, ki ne velja za MSRP in storitve, je 10% ali več.

Preberite tudi: Katero lokalno razvito aplikacijo uporabljate na mobilnem telefonu?

Cilji in napovedi za družbo Nokia Siemens Networks ter trg mobilne in fiksne infrastrukture ter s tem povezanih storitev
Nokia in Nokia Siemens Networks pričakujejo, da bodo splošni prihodki industrije v letu 2011 rahlo narasli v primerjavi z letom 2010. Čeprav se na nekaterih področjih, kot je mobilna širokopasovna povezava in storitve, pričakuje, da bo rast nekoliko manjša, se bo zmanjšala na določenih območjih in še naprej zahtevno konkurenčno okolje.

Zaradi trdnega položaja družbe Nokia Siemens Networks na področju rasti industrije sta Nokia in Nokia Siemens Networks cilj:
• Nokia Siemens Networks neto prodajo raste hitreje od trga v letu 2011.
• Operativna marža, ki ni MSRP za operacije Nokia Siemens Networks, je v letu 2011 nad prekinitvijo.

Poleg tega sta Nokia in Nokia Siemens Networks še naprej usmerjena v Nokia Siemens Networks, da do konca leta 2011 do konca leta 2011 v primerjavi s koncem leta 2009 zmanjšajo svoje letne stroške poslovanja in splošne proizvodne stroške, ki niso MSRP * za 500 milijonov EUR.


O družbi Nokia
V podjetju Nokia smo zavezani k povezovanju ljudi. Združujemo napredne tehnologije s prilagojenimi storitvami, ki ljudem omogočajo, da ostanejo blizu tistim, kar jim je pomembno. Več kot 1, 3 milijarde ljudi se vsak dan poveže z drugo napravo Nokia - od mobilnih telefonov do naprednih pametnih telefonov in visoko zmogljivih mobilnih računalnikov. Danes družba Nokia integrira svoje naprave z inovativnimi storitvami prek Ovi (www.ovi.com), vključno z glasbo, zemljevidi, aplikacijami, e-pošto in drugo. Nokia NAVTEQ je vodilna v celovitem digitalnem kartiranju in navigacijskih storitvah, medtem ko Nokia Siemens Networks ponuja opremo, storitve in rešitve za komunikacijska omrežja po vsem svetu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here