Nokia izraža program podpore za razvijalce lokalnih aplikacij

Nokia Head of Sales Solutions, g. Praveen Shetty je razkril, da je Nokia zavezana, da bo lokalnim razvijalcem nudila podporo pri gradnji inovativnih aplikacij na svoji lastniški platformi - trgovini Ovi. Praveen Shetty je govoril na junijskem tedniku mesečnega srečanja Mobile Monday (MoMo) v Lagosu.

Po njegovem mnenju odločitev družbe Nokia za podporo razvijalcem temelji na potrebi po bogatem ekosistemu vznemirljivih lokalnih aplikacij, ki ustrezajo potrebam Nigerijcev. Razkril je, da je pred dvema mesecema Nokia organizirala brezplačno tridnevno usposabljanje za več kot 200 nigerijskih razvijalcev.

Upravitelj rešitev Solutions je zavrnil špekulacije, da je bila družba Nokia na poti odpravljanja telefonov, zgrajenih na platformi Symbian. Po njegovem mnenju je Nokia dejansko razvila nove Symbianove posodobitve, ki so znatno izboljšali uporabniški vmesnik večine telefonov Nokia. Razkril je, da bo v zadnjem četrtletju letošnjega leta pričakoval veliko pričakovanih okenskih telefonov.

Večina udeležencev na seji Mobile Monday (MoMo) je izrazila veselje, da je Nokia pripravljena izkoristiti razvijalce svoje platforme za izdelavo aplikacij za uporabnike telefonov. Verjamejo, da bo to v veliki meri zmanjšalo stopnjo brezposelnosti v državi, saj mladi ustvarjalci razvijajo možnosti, da si zaslužijo prihodke od prenosa v trgovini Ovi.

Nove možnosti zaslužka za razvijalce družbe Nokia so prilagojene lokalnim trgom in vključujejo integrirano operativno obračunavanje s 112 operaterji na 36 trgih, več kot 25-krat več integracij za zaračunavanje operaterjev kot najbližji konkurent družbe Nokia. Ovi Store je videl integrirano obračunavanje operaterja povečati potrošniške transakcije do štirikrat, kar skupaj z beta programi Nokia za zaračunavanje v aplikaciji in oglaševanje v aplikaciji pomeni več prihodkov za razvijalce na Symbian.

Preberite tudi: Video: "Ne boj se, stikalo." Hilarious Lumia 1020 reklama

Za poizvedbe:
www.nokia.com
[email protected]

Osagie Ogunbor
Vodja komunikacije
Nokia West Africa

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here