Nokia N8, telefon, s katerim skrbite

Res sem res navdušen nad telefonom. Mogoče, razen iPhone, ki sem ga uporabljal že približno leto dni. Menim, da je zdaj čas, da se premaknemo k boljši ponudbi. To je, če obstaja. Moj telefon za izbiro je tisti, ki bi moral imeti specifikacije morilca v strojni opremi. In kar je še pomembneje, mora imeti tudi urejen, brezhiben in intuitiven uporabniški vmesnik. Verjamem, da uporabniški vmesnik predstavlja 70% telefona. Kot nekateri pravijo, je to, kar vidite, da ga dobite. Funkcije dopolnjujejo uporabniški vmesnik.

Kaj me je potem pripeljalo do streljanja za Nokia N8?

Strojna oprema N8, skupaj z njegovimi funkcijami Multi-media monster, me zelo navdušuje, a hkrati programska oprema, še posebej uporabniški vmesnik, me malo razočara. S tem kompromisom, bi lahko še vedno naredil skok in pojdem na N8? To zagotovo ne vem, čeprav se počutim, da bom dokončno odločil, ko bo končno prišel ven! Nokia N8 zagotovo ima nekaj vrhunskih funkcij. Ti vključujejo USB-On-the-Go, sinhronizacijo brezžične tipkovnice, večpredstavnostne funkcije, kot je kamera z 12 milijoni slikovnih pik in HDMI-out. Nato se programska oprema zdi zastarela z malo spreminjanjem iz vsestranske platforme Symbian S60 UI.

V tej fazi tega članka moram poudariti, da ta članek ni praktična izkušnja, temveč iz globokih raziskav na spletu, vključno s pregledovanjem več deset videoposnetkov YouTube z mesta Nokia in tudi s strani tretjih oseb, pregledovalcev in videoposnetkov na spletnem mestu splet.

Velikost : N8 se zdi lahka, debela 0, 5 mm. To bi bilo dobro primerjati s tem, da se bo kmalu sprostil iPhone 4, za katerega želim izbrati (iPhone 4 je le 0, 37 cm, zaradi česar je tanjši).

Velikost zaslona: obraz telefona je precej preprost, saj je večina, če niso vsi telefoni na dotik. Kakšno obliko lahko postavite na zaslon na dotik? Sprednja stran ima 3, 5-palčni zaslon z 640-do-360 slikovnimi pikami, ki prevladuje z njenim obrazom z enim gumbom strojne opreme pod njim (tako kot iPhone 4). Ta gumb strojne opreme vam omogoča spreminjanje z začetnega zaslona in menijskega zaslona. Lahko deluje tudi kot upravitelj opravil, če je prikazan, da omogočite vizualizacijo vseh odprtih aplikacij. (velikost zaslona N8 je enaka velikosti kot iPhone 4, vendar gostota slikovnih pik je precej nižja)

Preberite tudi: Tukaj je Acer Jade Primo, ki se brezžično spreminja v računalnik

USB-on-the-the-Go : povezavo in ogled vsebine bliskovnega pogona USB ali drugega telefona iz vašega Nokia N8. To je eden od prvih telefonov, ki vključujejo to funkcijo. Upam, da se bo ta funkcija ponovila v drugih telefonih. IPhone 4 nima tega!

Brezžično sinhroniziranje s tipkovnico Bluetooth: z brezžično tipkovnico lahko vnašate svoj N8. Ta funkcija je prisotna tudi na iPhone 4.

Aplikacije tretjih oseb: Seveda Symbian OS ima veliko aplikacij, toda ali bo posebna naprava Symbian OS ^ 3, bi N8 imela veliko tretjih aplikacij pri zagonu, zdaj ne morem upravičeno reči. To je v nasprotju z iPhone 4 s priznanimi 200.000 in več aplikacijami. Verjamem, da imajo aplikacije tretjih oseb veliko vlogo pri uporabi pametnih telefonov!

Večpredstavnostne značilnosti :

  1. Fotoaparat - N8 ima precej veliko Carl Zeiss 12-milijona slikovnih pik kamero z bliskavico Xenon. Nokia trdi, da je 12-megapixel snapper največji senzor na kateremkoli telefonu in je navdušen, da vzame neverjetne fotografije. (Za primer, iPhone 4 ima samo 5 megapixel snapper z LED bliskavico. Nokia N8 je tu jasno razporejen).
  2. Prednja kamera - Obstaja tudi sprednja kamera, ki bo deloval za video klice. To je podobno sprednji kameri na iPhone 4. Apple kliče svojo funkcijo video klicev, Facetime.
  3. 720p HD video snemanje - Poleg tega je video N8 na ravni HD 720Pixels. To je hvalevredno, a ne prvo. Apple iPhone 4 ima tudi to funkcijo. Čeprav nisem mogel potrditi stopnje posnetka Nokia N8, ima iPhone 4 svoj lasten pri 30 sličic na sekundo, kar je všeč za telefon.
  4. HDMI out - Potrebujem to povedati? Nokia N8 ima HDMI izhod, ki lahko prenese video in grafiko na zaslon v HD formatu 720P. Tudi mogočni iPhone 4 tega ne more poskusiti! Tako lahko predvajate videoposnetke z visoko ločljivostjo iz telefona Nokia N8 na LCD ali plazmatsko televizijo in v domači kino!
Prav tako se glasi: Zakaj so druge znamke mobilne telefonije manj vidne kot Nokia v Nigeriji

Uporabniški vmesnik: od desetine videoposnetkov, ki sem jih gledal o zmogljivostih telefona Nokia N8 v spletu, je bil uporabniški vmesnik nekaj, kar mi ni dalo dejavnika WOW v primerjavi z drugimi funkcijami telefona. Še vedno imam raje operativno strukturo mojega testiranega iOS-a.

Pred nekaj meseci je Nokia naznanil, da obnavljajo Symbian uporabniški vmesnik, ko so napovedali svoj novi odprtokodni Symbian S ^ 3 odprtokodni operacijski sistem. Torej sem upal za sodobnejši videz in uporaben uporabniški vmesnik z lepimi ikonami in velikimi spremembami v uporabniškem vmesniku, kot sem videl v videoposnetkih YouTubov uporabniškega vmesnika N8.

Symbian ^ 3 uporabniški vmesnik spominja na prejšnjo različico Symbian v veliki meri, čeprav z malo dodanih funkcij tu in tam, skupaj z nekaj potegavščin na nekaterih drugih mestih. Hvala bogu Nokia je Eldar Mutazin v preteklosti v svojem osupljivem pregledu telefona Nokia N8 obvestil, da je to samo pre-produkcijska kopija, ki jo je pregledal. Ampak potem nisem videl dramatičnih sprememb v uporabniškem vmesniku videoposnetkov N8 iz nedavnih video posnetkov na spletu. Tukaj upamo, da bo v komercialnih kopijah Nokia N8 še vedno prišlo do nekaj sprememb in prenove uporabniškega vmesnika.

Kljub mojim prijemom z uporabniškim vmesnikom še vedno obstaja nekaj očitnega izboljšanja v primerjavi s prejšnjimi različicami uporabniškega vmesnika Symbian 9.4, serije 60, ki je na voljo v Nokia N97, Nokia 5800 in podobnih. Primeri teh izboljšav, vključenih v N8, so:

  • Večstranske poteze v brskalniku in foto galeriji. Nihče ni boljši od tehnologije z več dotiki v pametnem telefonu na dotik za izboljšanje uporabnosti in spretnosti.
  • Manj potovanj, potrebnih za navigacijo.
  • Preprost sistem za večopravilnost.
Preberite tudi: Fantazija: Nokia 9 PureView ima 5 kamer in druge govorice

Druge pomembne lastnosti;

Druga področja, na katerih so Symbian telefoni na vrhu drugih, razen naprav Android OS, je dodana vrednost v obliki najnovejših brezplačnih navigacijskih storitev; Ovi zemljevidi . Po mojem mnenju Ovi kartira tekmece in celo presega karte Google. To naj bi bilo naloženo na N8.

Zaključek:

Kot vedno rečem in vedno zveni resnično, je test pudinga vedno v jedenju. Karkoli zdaj počnemo, bi bilo le analizirati, napovedati in napovedati izgled izdelka, ki še ni sproščen. Dejstvo, ali bi telefon prodal ali bi se dobro počutil, je le, ko se sprosti na trg. In kot tak, bi moral počakati na izpust Nokia N8, in ne samo, da moj znesek na to res super telefon od domnevno zgodnjih prototipov. Morda bi potem videl stvari v uporabniškem vmesniku, ki bi mi to naklonili in morda presegle pričakovanja, ki jih imam o svojih pomanjkljivostih. In prav tako vem, da bom moral sam preživeti več časa z N8, preden bom dobro ocenil. Do takrat Nokia N8 ostaja telefon za gledanje.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here