Nokia N8: Kako sem rešil problem baterije


Ko sem kupil svoj Nokia N8, sem imela resen izziv z baterijo. Celo vrnil sem telefon prodajalcu za popravila, ker sem mislil, da je napačna. Baterija se izprazni vsake 5 ur po polnjenju. To je bil resen izziv in začel sem obžalovati, da sem kupil telefon. Kratka raziskava je pokazala, da nisem edina oseba s to težavo.

Prebral sem, kaj so drugi storili in uporabili informacije. Zdaj lahko telefon uporabljam 2 dni, preden jo potrebujem za polnjenje. Naslednji predlogi so precej ekstremni, vendar bi lahko daleč dolgo, da shranite moč baterije.

Tako kot pri številnih sodobnih pametnih telefonih je na vašem telefonu Nokia N8 veliko funkcij, ki povečujejo porabo energije baterije in zmanjšujejo življenjsko dobo baterije. Ideja je upravljanje teh funkcij, da bi ohranili napolnjenost akumulatorja naprave.

 1. Baterijo vedno polnite v celoti (dokler se ne prikaže obvestilo o akumulatorju ali pa se vrstica stanja akumulatorja ne ustavi in ​​ostane v polni legi, indikatorska lučka za polnjenje je izključena).
 2. Vklopite način varčevanja z energijo. Pritisnite tipko za vklop / izklop in izberite Vključi varčevanje z energijo .
 3. Spremenite frekvenco sinhronizacije za svoj nabiralnik. Izberite Meni> Aplikacije> E-pošta, svoj nabiralnik in Možnosti> Nastavitve ter ustrezne nastavitve frekvence sinhronizacije.
 4. Utišajte nepotrebne tone, na primer tone tipk.
 5. Uporabite žične slušalke, namesto zvočnika.
 6. Deaktivirajte učinke animacije v ozadju. Izberite Meni> Nastavitve> Teme> Splošno> Možnosti> Tematski učinki> Izključeno .
 7. Izklopite ohranjevalnik zaslona Big clock. Izberite Meni> Nastavitve> Teme> Ohranjevalnik zaslona> Nihče .
 8. Funkcije, ki uporabljajo tehnologijo Bluetooth ali omogočajo uporabo teh funkcij v ozadju med uporabo drugih funkcij, povečajo porabo energije baterije. Če želite podaljšati čas delovanja naprave, izključite tehnologijo Bluetooth, ko je ne potrebujete ( Meni> Nastavitve> Povezovanje> Bluetooth> Bluetooth = Izključeno ).
 9. Funkcije, ki uporabljajo brezžični LAN (WLAN), povečujejo porabo energije baterije. WLAN v svoji napravi Nokia se izklopi, ko se ne poskušate povezati, ni povezan z drugo dostopno točko ali ne skeniranje razpoložljivih omrežij. Če želite dodatno zmanjšati porabo baterije, lahko določite, da vaša naprava v ozadju ne skenira ali pogosteje skenira razpoložljivih omrežij. WLAN se izklopi med pregledi v ozadju. Ko je Meni> Nastavitve> Povezovanje> WLAN> Možnosti> Nastavitve> Prikaži razpoložljivost WLAN nastavljeno na Nikoli, v pripravljenosti ni prikazana ikona za dostop do omrežja WLAN. Vendar lahko še vedno ročno pregledujete razpoložljiva omrežja WLAN in se kot običajno povežete z omrežji WLAN.
 10. Če ste nastavili paketno podatkovno povezavo na Ko sta na voljo v nastavitvah povezave in ni pokritosti paketnih podatkov (GPRS), naprava občasno poskuša vzpostaviti paketno podatkovno povezavo, kar povzroči večje potrebe po porabi baterije. Če želite podaljšati obratovalni čas vaše naprave, izberite Meni> Nastavitve> Povezov.> Nastavitve skrbnika> Paketni podatki> Povezava za paketni prenos> Po potrebi.
 11. Aplikacija Zemljevidi Zemljevidi prenaša nove podatke o zemljevidih, ko se pomaknete na nova območja na zemljevidu, kar povečuje porabo energije baterije. Samodejno nalaganje podatkov zemljevida se lahko izognete s prenosom potrebnih podatkov zemljevida prek osebnega računalnika v napravo.
 12. Če se moč signala mobilnega omrežja na vašem območju zelo razlikuje, mora naprava večkrat skenirati razpoložljivo omrežje. S tem se poveča poraba energije baterije. Če je omrežni način v omrežnih nastavitvah nastavljen na dvojni način, naprava išče omrežje UMTS. Če ni na voljo, naprava uporablja razpoložljivo omrežje GSM. Če želite uporabljati samo omrežje GSM, izberite Meni> Nastavitve> Povezovanje> Omrežje> Omrežni način> GSM.
 13. Osvetlitev zaslona povečuje porabo energije baterije. Če želite spremeniti čas, po katerem je osvetlitev izključena, izberite Meni> Nastavitve> Telefon> Zaslon> Čas osvetlitve . Če želite prilagoditi svetlobni senzor, ki upošteva svetlobne pogoje in prilagodi svetlost zaslona, ​​v nastavitvah zaslona izberite svetlobni senzor
 14. Lučke za priglasitev lahko izklopite, da shranite baterijo. Izberite Meni> Nastavitve> Telefon> Obvestilna lučka in onemogočite dihalno luč v Luči za dihanje in prilagodite nastavitve svetlobe za različne dogodke v meniju Notification light .
 15. Če pustite aplikacije v ozadju povečati porabo energije baterije. Če želite zapreti aplikacije, ki jih ne uporabljate, pridržite menijsko tipko, povlecite do aplikacije na seznamu in zaprite, tako da izberete X.
 16. Posebno pozornost posvečajte, da ne pustite, da se aplikacije izvajajo v ozadju, ki uporabljajo GPS ali omrežno povezavo, na primer Zemljevide, če ne uporabljate teh aplikacij.
 17. Pripomočki za začetni zaslon se lahko redno povezujejo z internetom, če je začetni zaslon v spletnem načinu. Če aktivno ne uporabljate pripomočkov, lahko samodejno povezavo onemogočite tako, da na domačem zaslonu izberete Možnosti> Pripomočki v način brez povezave .
 18. Nameščene tretje aplikacije lahko porabijo dodatno moč. Odstranite aplikacijo, če ste opazili, da se je poraba energije povečala po namestitvi aplikacije in če aplikacija ni več potrebna.
 19. Zaslon AMOLED v napravi porabi več energije z belo barvo. Zato teme z veliko belih barv (npr. V ozadju) lahko porabijo več energije kot druge teme.
 20. Ko se povežete z internetom, uporabite povezavo WLAN in ne povezavo paketnih podatkov (GPRS ali 3G).
 21. Ko poslušate glasbo in ne želite vzpostavljati ali sprejemati klicev, vključite profil brez povezave.
 22. Priporočamo, da uporabljate polnilnik Nokia (AC-15), ki je bil vključen v prodajni paket vaše naprave Nokia. Ta polnilnik je optimiziran za baterijo naprave Nokia.
Preberite tudi: Prosta delovna mesta - aplikacijski inženirji (Android)

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here