Nokia sproži Ovi Life Tools v Nigeriji

LAGOS, Nigerija - Nokia danes razširja Ovi Life Tools Tools v Afriko po uspešnih lansirnicah v Indiji, Indoneziji in na Kitajskem. Naročniška storitev uporabnikom ponuja informacije o zdravju, kmetijstvu, izobraževanju in zabavi ter je namenjena izboljšanju kakovosti življenja in blaginje uporabnikov.

Storitev bo na začetku na voljo vnaprej nameščena v napravah Nokia 2690 in Nokia C1-01. Delo brez potrebe po pogodbi o prenosu podatkov uporablja SMS sporočila, ki uporabnikom prinašajo nove informacije, vsebino pa vsebujejo v bogatem grafičnem formatu in jo organizirajo v mape prek programske opreme v napravah. Storitev bo na voljo v angleškem, pidžinskem in hausskem jeziku.

Zdravstvena služba vključuje informacije in nasvete o materah in otroškem varstvu, zdravju, telesni pripravljenosti in boleznih. Uporabniki lahko storitev prilagajajo svojim potrebam tako, da vnesejo svoj spol, starost in druge pomembne podrobnosti. Kmetijska služba omogoča naročnikom, da določijo poljščine ali blago, ki ga zanima, njihovo lokacijo in želeni jezik za sporočila. Učenje angleščine je na voljo v enostavni, srednji in težki ravni, v skladu s strokovnostjo uporabnika. Zabavne storitve vključujejo lokalne in mednarodne nogometne informacije (prilagojene okrog priljubljene ekipe), glasbo, zabavne novice in šale.

Ovi Life Tools je bil prvotno lansiran v Indiji in Indoneziji lani, nato pa razširil na Kitajsko. Danes ima v treh državah 6, 3 milijona uporabnikov. V Nigeriji bo storitev ponujena preko dveh največjih operaterjev v državi Zain / Airtel in Glo Mobile po dostopni ceni za NGN250 (1, 25 EUR) na mesec za službo za kmetijstvo in NGN200 (1 EUR) na mesec za vse druge naročnine. Nigerija ima 140 milijonov prebivalcev, od tega približno polovica naročnikov mobilnih telefonov. To je ena od najhitreje rastočih gospodarstev v Afriki.

Preberite tudi: Stanje poročil o Androidu so tukaj za april 2016

Dieter May, vodja storitev mobilne telefonije Nokia, je dejal: "Gradimo na naši zavezi, izraženi v Nokia World, da povezujemo vse ljudi, vključno z naslednjo milijardo, edinstveno mesto, da zajamemo naraščajoče potenciale na nastajajočih trgih. Noben drug tržni igralec ni dosegel ali inovativnih storitev, ki jih je mogoče učinkovito uvesti na nastajajočih trgih. Poglejmo, od kod gremo od tu, pazi na ta prostor! "

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here