Nokia, CapGemini in infoDev Kick Off Inovation Africa Summit v Keniji


Okoli 200 afriških vrhunskih oblikovalcev politik, razvijalcev, podjetnikov in zasebnih podjetij se trenutno ukvarja s tridnevno intenzivno razpravo na vrhu o odprtih inovacijah v Afriki (OIAS) v Nairobiju v Keniji od 28. do 28. maja 2012.

OIAS je sestavljen, da spodbudi razpravo, medtem ko med udeleženci preuči vlogo podjetništva, inovacij in IKT v Afriki. Prav tako bo preučila transformativne novosti, potrebne za uspešno reševanje mnogih izzivov, s katerimi se danes sooča Afrika. Namen vrha je tudi spodbuditi afriške voditelje misli, naj najdejo načine za spodbujanje tehnoloških inovacij v svojem lokalnem kontekstu.

Tema letošnjega vrha je "Leadership in Innovation" in je druga od svoje vrste, ki bi prinesla pozornost, vodstvo, potrebno za pospeševanje afriškega podjetništva in inovacij, da bi dosegli ambiciozne cilje za družbeno-gospodarski razvoj v celina. Na vrhu organizirajo Nokia, CapGemini in infoDev, program tehnološkega, podjetniškega in inovacijskega programa v Svetovni banki.

Po mnenju podpredsednika družbe Nokia, poslovnih odnosov in poslovnega okolja za Bližnji vzhod in Afriko, Jussi Hinkkanen "Ta dogodek poudarja, da Nokia in infoDev verjamejo v moč partnerstva in Afrika je pripravljena na podjetniško revolucijo. "Brez odprtih inovacij, omogočanja poslovnega okolja in brezhibnega sodelovanja, ustvarjanje novih inovativnih podjetij in lokalno relevantnih rešitev postane neverjetno izziv", je dejal.

Programski vodja infoDev Valerie D'Costa prav tako govori na vrhu: »Želimo, da bi to» stikalo «kliklo v mislih oblikovalce politik, inovatorje in poslovne vodje, ki lahko predvidijo spremembe in se to zgodi. Na koncu želimo, da bo vodilo k novim trajnostnim podjetjem, ki ustvarjajo nova delovna mesta. Nokia in infoDev verjamejo, da lahko mobilne inovacije spremenijo življenje na bolje, kar vodi do izboljšav na področju izobraževanja, zdravja, kmetijstva in splošnega preživljanja. "

Prav tako se glasi: ko nekdo odide iz vašega življenja ...

Po dolgih letih zaostajanja v IKT Afriki zdaj postaja priznani inovator na področjih, kot so finančna vključenost in razvoj aplikacij za mobilne naprave, ki jih kaže vedno večje število podjetij s celine, ki zdaj tekmujejo na mednarodni ravni. Vrh bo praznoval tudi zmagovalce odprtega izziva "Ideje za inovacije", spletnega natečaja, ki se je zgodil prej v letu, da bi se ideje spremenile v uspešna podjetja.
Za več informacij obiščite spletno stran infoDev ali spletno stran OIAS družbe Nokia.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here