Nokia napoveduje, da je Symbian Anna aka 'PR2'

GLOBAL - Danes je Nokia predstavila različico Nokia X7 in Nokia E6, ki sta oba prenesli z obnovljeno različico operacijskega sistema Symbian. Ta različica, ki je bila prej omenjena kot PR2, je zdaj znana kot Symbian Anna. Na voljo je hitrejši brskalnik, izboljšan vnos besedila, sveže, nove ikone in najnovejša različica Ovi Zemljevidov. Symbian Anna bo na voljo tudi za lastnike Nokia N8, C7, C6-01 in E7 v prihodnjih mesecih.

Najbolj očitna in vidna značilnost Symbian Anna so nove ikone .

Izboljšan je tudi vnos besedila: pri vnosu besedila v spletne strani in aplikacije je dolgo pričakovan vnos portret QWERTY in deljeni zaslon, tako da ne izgubite pogleda, kaj napolnite.

Izboljšana je tudi uporabnost foto galerije .

Za poslovne uporabnike posodobitev vključuje tudi takojšnje sporočanje z Microsoft Communicator Mobile, izboljšave e-pošte, ki vključujejo podporo za popolno zahtevo za sestanek in šifriranje naprave, pospešeno s strojno opremo.

Za razvijalce, ki uporabljajo različico, so na voljo v Symbian Anna:

Izboljšan brskalnik (v7.3): izboljšave uporabniškega vmesnika z visoko vrednostjo, vključno z vrstico za vnos URL-jev, vedno vidne "Go Back" in razširjene gumbe orodne vrstice ter polje integriranega iskanja; boljša odzivnost uporabnika, hitrejša navigacija zgodovine in nalaganje strani, spletna zaslonska virtualna tipkovnica Qwerty.

Izboljšane mape Ovi (v3.06): pametnejše iskanje; Prijava na Facebook, Cvrkutati, Foursquareor lokalnih socialnih omrežij; zmožnost delitve mest prek e-pošte in SMS-a ter tudi s prijatelji, ki uporabljajo telefone, ki niso nokieri; pogled na omrežje javnih prometnih omrežij; posodobite in prenesite zemljevide celotne države prek WLAN

Prav tako se glasi: Nokia D1C, s 3 GB RAM-a, je na poti [Posodobljeno]

Izboljšana trgovina Ovi (v2.06.xx): izboljšano iskanje, vključno s samodejnim dokončanjem, preverjanjem črkovanja in optimizacijo spletnih iskalnikov ter odpravljanjem napak; povečane omejitve velikosti datotek za prenos prek omrežja WLAN

Enhanced Social (v1.3): posodobitve stanja v vizitki, zmožnost retweetiranja in ogled spremljevalnega seznama v Cvrkutu, nalaganje slik visoke ločljivosti, zmožnost dodajanja naslova na slike

Izboljšana Ovi Suite (v3.x): brezhibno deluje z najnovejšo različico Ovi Suite za posodobitev programske opreme naprave, prenos brezplačnih zemljevidov ulic, nalaganje nove glasbe in odkrivanje najnovejših aplikacij za mobilne naprave, varnostno kopiranje naprave za varno shranjevanje vsebine in sinhronizacijo vsebino z Ovi.

Za razvijalce:

  • Flashlite 4
  • Java Runtime 2.2
  • Qt mobilnost 1.1
  • Qt4.7

Natančni datumi, do katerih bo Symbian Anna na voljo za prenos na obstoječe naprave, še niso na voljo, razen "v prihodnjih mesecih". Nokia pravi, da bodo obdržali objavljeno objavo takoj, ko bo na voljo več informacij.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here