Nokia sprejema Windows Phone kot svojo osnovno platformo za pametne telefone

Odpri pismo predsednika uprave Stephena Elopa, Nokia in izvršnega direktorja Steve Ballmerja, Microsofta

GLOBAL - V Londonu sta naša dva podjetja napovedala načrte za široko strateško partnerstvo, ki združuje moči naših podjetij in gradi nov globalni mobilni ekosistem. Partnerstvo povečuje obseg, kar bo imelo za potrošnike, razvijalce, mobilne operaterje in podjetja po vsem svetu velike koristi. Oboje smo zelo navdušeni nad potjo, na katerem smo skupaj.

Medtem ko se podrobno opredeljujejo podrobnosti o pogodbi, tu je hiter povzetek tega, za kaj se trudimo:

• Nokia bo sprejela Windows Phone kot svojo glavno strategijo za pametne telefone, ki bo inovativna na vrhu platforme na področjih, kot so slikanje, kjer je Nokia vodilni na trgu.

• Nokia bo pomagal voziti in opredeliti prihodnost operacijskega sistema Windows Phone. Nokia bo prispevala svoje strokovno znanje o oblikovanju strojne opreme, jezikovni podpori in pomagala prenašati operacijski sistem Windows Phone na večje število cen, tržnih segmentov in geografskih območij.

• Nokia in Microsoft bosta tesno sodelovali pri razvoju, skupnih tržnih pobudah in skupnem načrtu za razvoj, ki bo usklajen glede prihodnjega razvoja mobilnih izdelkov.

• Bing bo ponudil iskalne storitve družbe Nokia na vseh napravah in storitvah Nokia, kar bo strankam omogočilo dostop do zmogljivosti za iskanje naslednje generacije podjetja Bing. Microsoft adCenter bo storitve iskanja in oglaševanja na spletnem mestu Nokia nudil storitve iskanja.

• Nokia Maps bo temeljni del storitev kartiranja Microsofta. Zemljevide bi bile na primer integrirane z Microsoftovim iskalnim orodjem Bing in oglaševalsko platformo adCenter, da bi oblikovale edinstveno lokalno iskalno in oglaševalsko izkušnjo.

Preberite tudi: Hitri pregled WhatsApp Messengerja

• Nokiaove obsežne sporazume o obračunavanju operaterjev bodo potrošnikom olajšale nakup storitev Nokia Windows Phone v državah, kjer je uporaba kreditnih kartic nizka.

• Microsoftova razvojna orodja bodo uporabljena za ustvarjanje aplikacij za delovanje v telefonih Nokia Windows, ki bodo razvijalcem omogočili enostavno izkoriščanje globalnega dosega ekosistema.

• Microsoft bo še naprej vlagal v razvoj storitev Windows Phone in oblakov, tako da lahko uporabniki storijo več s svojim telefonom, med njihovim delom in osebnim življenjem.

• Nokia vsebina in shranjevanje aplikacij bodo vključeni v Microsoft Marketplace za bolj prepričljivo potrošniško izkušnjo.

Vsakdo prinaša neverjetna sredstva na mizo. Nokiino zgodovino inovacij v strojni opremi, svetovni strojni lestvici, močna zgodovina ustvarjanja intelektualne lastnine in navigacijskih sredstev sta druga. Microsoft je vodilni v programski opremi in storitvah; neverjetno znanje podjetja v ustvarjanju platforme predstavlja priložnost za svoje milijarde strank in milijone partnerjev, da bi dobili več iz svojih naprav.

Skupaj imamo nekaj najbolj oboževanih blagovnih znamk na svetu, vključno z Windows, Office, Bing, Xbox Live, NAVTEQ in Nokia. Imamo tudi skupno razumevanje tega, kar je potrebno za izgradnjo in vzdrževanje mobilnega ekosistema, ki vključuje celotne izkušnje z naprave na programsko opremo za aplikacije, storitve in trg.

Danes bitka prehaja iz ene od mobilnih naprav v enega od mobilnih ekosistemov, naše prednosti pa se dopolnjujejo. Ekosistemi uspevajo, ko dosežejo lestvico, kadar jih spodbujajo energija in inovacije, in ko zagotavljajo koristi in vrednost vsaki osebi ali podjetju, ki sodeluje. To ustvarjamo; to je naša vizija; to delo, ki ga vozimo od tega dne dalje.

Prav tako se glasi: Ni posodobitve BB10; BlackBerry PlayBook je mrtev

Obstajajo tudi drugi mobilni ekosistemi. Razbili jih bomo.

Izzivi bodo. Premagali jih bomo.

Uspeh zahteva hitrost. Bomo hitro.

Skupaj vidimo priložnost in imamo voljo, sredstva in prizadevanja za uspeh.

Vir


Moje misli

Po tem, ko sem že več let uporabljal naprave Symbian in uporabljam napravo Windowsphone 7 pred kratkim, mislim, da je to tekma v nebesih. To prinaša najboljše iz obeh svetov - Nokia ne bi bil le še en operacijski sistem Windows Phone OEM, temveč "prispevati strokovno znanje o optimizaciji strojne opreme, jezikovni podpori, prilagajanju programske opreme in pomoči Windows Phone za večji razpon cen, tržnih segmentov in geografija " .

To tudi kaže, da bodo imeli telefoni Nokia Windows več globalne podpore - vključno z Nigerijo, saj Nokia prinaša širši trg na platformo.

Oprostite, prosim, kdaj je prva naprava Nokia Windows Phones, ki je udarila na trg? Tako zelo obupno želim, da prihajajoči pametni telefon s čistim in elegantnim vmesnikom, vrhunsko kamero, odlično kakovostjo zvoka, brezplačnimi zemljevidi, vrhunskim brskalnikom, WVGA zaslonom, kopiranjem in prilepitvijo, večnamenskimi funkcijami in drugimi vrhunskimi funkcijami.

Nokia, vas prosimo, da to dobro implementirate. Prosim. Ali vam ne bom odpustil. Vsem drugim rečem: "Dobrodošli v telefonih Nokia Windows ".

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here