Nokia 5800 in vprašanja združljivosti

Ena od čudovitih stvari o Symbian S60 OS (operacijski sistem) je, da je odprta operacijska platforma za mobilne telefone. Z odprto operacijsko platformo OS mislim, da OS omogoča aplikacije, ki jih razvije tretja oseba, ki jih je treba zagnati na platformi. Te (tretje osebe) aplikacije je zdaj mogoče namestiti na telefon, ki ga poganja OS, da bodisi izboljša funkcionalnost bodisi popolnoma dodaja novo funkcijo na telefon, ki se izvaja na OS.

Nokie 5800 pripravljenosti, ki teče HandyShell in HandyWeather, dve tretji stranki
Tukaj moram reči, da Symbian S60 OS ni edina odprta platforma. Očitno so še drugi, kot so Windows Mobile, Android itd. Za namestitev aplikacij za kateri koli od teh operacijskih sistemov potrebujete aplikacije, ki so združljive z njimi. Tudi znotraj določene skupnosti OS obstajajo različne različice, zato je treba paziti, da je nameščena aplikacija združljiva z določeno različico OS-ja.

Kot sem omenil v drugem delu mojega pregleda, Nokia 5800 napaja Symbian s60 5. izdaja OS. Nokia pravi, da je 5. izdaja združljiva z nazaj na tretjo izdajo. Z drugimi besedami, aplikacije, ki delujejo na tretji izdaji s60, morajo delovati tudi na 5. izdaji.

PhotoFlow, aplikacija tretje osebe, ki se izvaja na napravi 5800
Kot tak, po tem, ko sem dobil 5800, sem namestil svoje najljubše aplikacije iz 3. izdaje. Šele preden sem ugotovil, da le nekaj aplikacij, razvitih za 3. izdajo, dejansko delujejo na 5. izdaji. Pravzaprav je večina aplikacij, ki so mi bile zelo koristne, ne delujejo. Ob zagonu takšnih aplikacij telefon preprosto zamrzne in ga je treba znova zagnati, da se ponovno začne delovati. Upam, da to ni tisto, kar je pomenila Nokia z združljivostjo za nazaj.

Prav tako se glasi: Asus Zenfone 5 je iPhone X klon s stereo zvočniki

Še ni uhuru za naprave Symbian s60 5. izdaje, zato ne pričakujte, da bodo vse svoje stare aplikacije, ki ste jih uporabili v napravah E71, E90 ali N96, delovale na vašem 5800.

K sreči je nekaj razvijalcev začelo razvijati aplikacije posebej za 5800 in upam, da bo v bližnji prihodnosti več kot dovolj prošenj za s60 5. izdajo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here