Nočna mora na Palm Street

Branje skozi nedavne izkušnje Daya s svojim Nokia 5800 me spominja na nekajkrat, da me je ujela v ožji smeri. Zgodba, ki jo imam za danes, je, kako sem prišel blizu opeke mojega starega Palm Treo 700p decembra 2007. Tukaj je zgodba:

Bila je skoraj nočna mora. Kupil sem Treo 700p v omrežju Reltel (zdaj ZOOMmobile). 8. decembra 2007, pustolovski sem odšel na obisk Palmovega mobilnega portala in preveril svoj oddelek za programsko opremo. Tam mi je bilo rečeno, da prenesem programsko aplikacijo MyPalm, če bi bil zame prvič naložen programsko opremo. Seveda, to je bil moj prvi čas, zato sem zvesto prenesel in prenesel namestitveno datoteko na moj Treo 700p.

Težava se je začela, ko sem začel postopek namestitve. 700p preprosto ponastavite in takoj, ko je prišel logotip Palm, ponastavite in nadaljevali z zanko. Naredil sem mehak ponastavitev (neumno, kot da to ni bilo tisto, kar je telefon že delal): nada . Sem odstranil baterijo: nada . Pravkar se je vračal v neprekinjeno zanko.

Vsak uporabnik telefona grozi s tem scenarijem. Vsak lastnik pametnega telefona grozi bolj natančno. To lahko pomeni začetek konca.

Po približno 15 minutah neprekinjenega odziva Treo 700p sem zagnala svoj prenosni računalnik in vstavila CD, ki je prišel s prodajnim paketom Treo. Tam sem našel natančen priročnik (papirni priročnik vsebuje samo informacije o ponastavitvi sistema). V priročniku za CD najdem naslednje podatke:

Ponastavitev sistema
Ponastavitev sistema, imenovana tudi varna ali topla ponastavitev, je lahko uporabna, če se vaša naprava zanka ali zamrzne med mehkim resetom. Izvajanje ponastavitve sistema vam omogoča, da se izklopite iz zanke in v svojo napravo vrnete omejeno funkcijo, da odstranite aplikacijo tretje osebe, ki povzroča težavo. Upoštevajte, da morate po ponastavitvi sistema opraviti mehak ponastavitev, da obnovite celotno funkcionalnost, vključno z brezžičnimi funkcijami, v napravo.

1. Pritisnite gumb za izpust akumulatorja in potisnite vratca baterije navzdol, da jo odstranite iz pametne naprave Treo 700P.
2. Medtem ko pritisnete in držite gor na 5-smernem navigatorju, uporabite konico pisala, da nežno pritisnete gumb za ponastavitev na zadnji strani naprave.
3. Ko se prikaže zaslon z logotipom, spustite Up.
4. Izbrišite aplikacijo drugega proizvajalca, za katero sumite, da povzroča težavo.
5. Izvedite mehak ponastavitev.

Uspešno sem sledil korakom do številke 3, vendar nisem našel zlorabe aplikacije MyPalm v aplikacijah, zato ga ni bilo mogoče izbrisati. Sčasoma sem z uporabo upravitelja datotek, ki sem jih že namestil, odvrgel lopovsko aplikacijo, naredil mehko ponastavitev (korak 4) in moj 700p je bil v dobri formi.

Preberite tudi: Specifikacije Innjoo Fire Plus

Phew!

Takrat sem šele začel potovanje po Palm Streetu, in ta pojav je skoraj skrčil mojo novo avanturo. Hvala Bogu, da je bil nghtmare hitro končan!

Na žalost ta srecanja nimajo vedno srecnih koncev. Pred nekaj meseci sem zagnala posodobitev strojne programske opreme na mojem Nokia E90 in jo odvrgla. Rešitev: 2-tedenski izlet v storitev Nokia Care. Ampak potem, ta zgodba je za še en dan ...

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here