Nigerijski razvijalci dobijo podporo od družbe Nokia

Pravkar sem se vrnil s sestanka v družbi Nokia West Africa (Nigeria) Limited, kjer sem se srečal s Praveen Shetty (vodja rešitev: Nigerija) in Teemu Kiijarvi (Forum Nokia Developer Relations Manager, MEA). Imeli smo zelo plodne razprave o novem vozilu družbe Nokia za podporo nigerijskim razvijalcem.

Na primer, proizvodni velikan ima načrte za delavnice za razvijalce in druge sestanke, s pomočjo katerih lahko razvijalcem pomaga z informacijami, razvojem znanja in orodji, ki jim bodo olajšali ustvarjanje odličnih aplikacij. Razvijanje platform, ki jih Nokia potiska, vključno QT (za Symbian in MeeGo) in J2ME (java). Če se želite naučiti razvijati aplikacije v teh platformah, se obrnite na Forum Nokia za vadnice in orodja, ki vam pomagajo oblikovati, ustvarjati in objavljati svoje aplikacije.

Za tiste, ki nimajo programskih veščin, a bi želeli ustvariti preproste programe za različne vrste pripomočkov za svojo spletno vsebino, čarovnik za aplikacije Ovi vam omogoča, da to storite v nekaj minutah. Primer tega je aplikacija MobiNigeria za Symbian.

Naša statistika za aplikacijo MobiNigeria za Symbian kaže, da je bilo v zadnjih 30 dneh 84 aktivnih uporabnikov in 659 ogledov strani. Ni slabo. S podporo družbe Nokia, sem prepričan, da lahko potisnemo nekaj več.

Zagotovo vam bomo prinesli več informacij o tej temi na Mobility Nigeria, zato, če ste razvijalec ali mobilni zagon, ki išče priložnosti, Nokia pravijo, da imajo vaš hrbet. To je pravi čas, da pridete na mobilni apps vlak v Nigeriji, saj so priložnosti in možnosti obilnega.

Preberite tudi: končno različico iOS5, ki je kmalu pripravljena

Ena stvar je gotova, pokrajina aplikacij za mobilne aplikacije v Nigeriji se bo s tem korakom spremenila za dobro. Eden, gotovo lahko le upamo, da drugi proizvajalci sledijo v svojih korakih.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here